Ex-directeur marketing BOIC Piet Moons wordt nieuwe voorzitter KBHB

Piet Moons wordt vanaf 1 juli de nieuwe voorzitter van de KBHB, de Koninklijke Belgische Handbalbond. De 67-jarige Moons, licentiaat lichamelijke opvoeding, werd donderdag tijdens een boardmeeting tot voorzitter verkozen en volgt Filip Soetaert op aan het hoofd van de KBHB .  De belangrijkste prioriteit van de nieuwe voorzitter is om van de Red Wolves, de nationale handbalploeg, het inspirerend uithangbord van het Belgisch handbal te maken.

Handbal is de rode draad in het leven van Piet Moons, afkomstig uit Hasselt en woonachtig in Grimbergen. In 1971 staat hij mee aan de wieg van handbalclub Initia Hasselt. Acht jaar later wordt Piet Moons secretaris-generaal van de VHV, de Vlaamse Handbalverenging alsook van de KBHB, de Koninklijke Belgische Handbalbond en coördineert in 1982 het C-WK in ons land.

“Als voorzitter van de KBHB wens ik in eerste instantie de vroegere voorzitters te danken alsook de personen die mij tot voorzitter hebben verkozen” zegt Piet Moons. “Er is de voorbije jaren op bestuurlijk vlak, samen met de VHV en de LFH , als op sportief vlak met de kwalificatie van de Red Wolves voor de voorrondes van het EK 2018, zeer constructief werk geleverd.  De nationale ploeg zal nog sterker het speerpunt vormen om het handbal in ons land, met de steun van de spelers en technisch kader, clubs, supporters, bedrijven, Sport Vlaanderen, Adeps, de Duitstalige Gemeenschap, het BOIC en het BE GOLD-programma, op een duurzame wijze verder uit te bouwen. Mijn bijzondere dank gaat naar spelers en speelsters en het technisch kader van de nationale ploegen voor hun enthousiaste betrokkenheid en inzet om de nationale ploeg terug op de Europese handbalkaart te zetten, en wil bij deze zeker ook de Franse Handbalbond (FFH) bedanken voor hun stimulerende coachende samenwerking. Op zondag 6 november e.k. ontmoeten wij Frankrijk, regerend Olympisch en wereldkampioen, in de Country Hall van Luik. Met voornoemde samenwerking in het achterhoofd, en met een Franse bondscoach en technisch directeur van de Red Wolves, wordt deze kwalificatiewedstrijd van het EK 2018 een heel erg speciale wedstrijd”.

Mijn motto : “duurzaam samenwerken werkt”