Week tegen Pesten

Week tegen Pesten 18-25 februari 2022

Van 18 tot 25 februari 2022 vindt de “Week tegen Pesten” plaats. Een moment dat we ook binnen het handbal kunnen aangrijpen om de aandacht op deze problematiek te vestigen.

Thema van dit jaar is “Iedereen is anders, iedereen hoort erbij”.

Tijdens de 17de Vlaamse Week tegen Pesten richt het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten de blik op het omgaan met gelijkenissen en verschillen : “ We weten allemaal dat iedereen anders is. We weten ook allemaal dat je jezelf moet kunnen zijn om gelukkig te zijn. En toch is anders zijn een risico … Samen met velen willen we inzetten op een cultuur van verbinding en respect. Daarom willen we acties en initiatieven ontwikkelen en zien ontstaan die bijdragen tot het elkaar beter leren kennen, die samenspel en samenwerking bevorderen, die alle kinderen en jongeren het gevoel geven erbij te horen, een stem te krijgen en van betekenis te zijn.”

Lees hier de volledige thematekst.

Op de website van Kies Kleur Tegen Pesten vind je meer info over de week. Er zijn uitgewerkte kant-en-klaar-acties en handige tools die je als trainer kan hanteren om te bouwen aan een positieve groep waar iedereen erbij hoort !

We hopen ook dit jaar op de handbalclubs te kunnen rekenen ! Vergeet zeker niet je clubacties kenbaar te maken via je social media en de hashtags erbij te plaatsen van de VHV, kieskleurtegenpesten, en waarom niet ook die van Ketnet, MNM en Radio 2, want ook zij doen mee aan deze Week!

Doeboek ‘Time-Out tegen Pesten’

Er is eveneens een leuk doeboek ‘Time-Out tegen Pesten’ dat recent is verschenen!

Het doeboek wil sportende kinderen van 10 tot 12 jaar helpen om te praten over pesten en om te reageren wanneer ze pestgedrag zien. Olympisch kampioene Nina Derwael en parkouratleet en Ketnetheld Nico Vanhole zijn de ambassadeurs van het doeboek. Hun stripfiguren begeleiden de kinderen doorheen de oefeningen en tips. In het doeboek vind je leuke stripverhalen, nuttige tips, sportieve oefeningen, gezonde recepten, een zoekplaat en een sportief ganzenbord. Sommige activiteiten kan het kind alleen doen, andere spelletjes zijn bedoeld om samen met teamgenoten, ouders of vrienden te spelen.  

Meer info verkrijgen en bestellen kan via deze link.