Een efficiënter Italië verslaat België

België heeft de heenwedstrijd van de dubbele WK-kwalificatiewedstrijd tegen Italië in eigen huis verloren met 25 – 29.  Halfweg de partij was het 13 – 14 in het voordeel van Italië. In de tweede helft namen de bezoekers het initiatief en moesten de Belgen de hele helft achtervolgen. Uiteindelijk eindigde de partij op 25 – 29. Zondagavond wordt in Italië de terugwedstrijd gespeeld.

De Hasseltse Alverberg is helemaal volgelopen voor de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tussen België en Italië. België zit meteen in de wedstrijd en loopt via Danesi en Glorieux uit tot 3 – 1. We spelen vier minuten wanneer Marrochi rood krijgt. De Italiaan gooit bij een strafworp de bal pal op het hoofd van doelman Deekens en wordt van het veld gestuurd. België kan niet scoren in ondertal terwijl Italië dat tot twee keer wel doet. Tegen een strak tempo wordt er vlot gescoord, al zijn er ook missers waardoor de Red Wolves bij 4 – 5 tegen een achterstand aankijken. Maar Danesi en Kötters brengen België opnieuw op voorsprong.

België heeft licht overwicht, maar blijft kansen missen waardoor Italië na 16 min naar een 8 – 9 voorsprong klimt. Maar ook bij de bezoekers staat het vizier niet altijd even scherp afgesteld. Na 22 minuten is de stand bij 10 – 10 opnieuw in evenwicht. De stand bij rust is13 – 14.  Van de eerste helft onthouden we een prima verdediging, de vijf goals van Danesi, maar vooral opnieuw te veel inefficiëntie waardoor de Red Wolves zichzelf vergeten te belonen.

Italië komt sterkt uit de kleedkamer en klimt in het begin van de tweede helft naar een voorsprong van drie goals, 13 – 16. De Red Wolves scoren via Kötters en Glorieux maar de Italianen trappen het gaspedaal iets steviger in en lopen in geen tijd uit naar een 16 – 21 voorsprong. Het moment voor bondscoach Sylla om via een spelonderbreking proberen bij te sturen. Tegen halfweg de tweede helft heeft Kobe Serras met twee goals en Julien Cadel met één doelpunt de kloof verkleind tot 19 – 21.

Het hek is nu helemaal van de dam met een ontketende Serras. Met nog eens twee goals verkleint hij de achterstand opnieuw tot één goal en 21 – 22. Maar dat laatste goaltje goedmaken lukt niet. Italië heeft intussen opnieuw de weg naar de goal gevonden en loopt opnieuw vier doelpunten uit. Na 22 minuten is het 22 – 26 en is voor de Red Wolves alles te herdoen. Hadzic brengt de Belgen twee goals dichterbij maar ook de Italianen laten zich niet onbetuigd en scoren. Met nog drie minuten te spelen is het 24 – 28 en moeten de Belgen, met de heenmatch van zondag in het achterhoofd, de kloof proberen te verkleinen. Dat lukt niet en zo eindigt de partij op 25 – 29. België staat zondag voor een moeilijke, maar niet onmogelijke opdracht.