Achilles Bocholt lijdt nederlaag na sterke prestatie

Achilles Bocholt heeft bij zijn debuut in de Champions League handbal niet kunnen stunten. Tegen het Oostenrijkse Bregenz verloren de Limburgers met 39 – 31. Bocholt speelde een sterke partij maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de Oostenrijkse tegenstander.

Achilles Bocholt start uitstekend aan de wedstrijd en loopt uit tot 1 – 3. Halfweg de eerste helft is de stand 11 – 10. De Limburgers spelen een uitstekende partij maar een te hoge foutenlast en de daarbij horende tijdstraffen zorgen ervoor dat Bregenz een kloofje kan slaan. Op karakter knokt Bocholt zich terug in de wedstrijd. Bij de rust is het 20 – 17 in het voordeel van de Oostenrijkers. Damian Kedziora tekent in de eerste helft voor 7 Limburgse goals.

Bregenz begint sterk aan de tweede helft en loopt snel vijf doelpunten uit maar onder impuls van de broers Damian en Bartosz Kedziora blijft Achilles Bocholt zich vastbijten in de partij. Halfweg is het 28 – 25 voor de Oostenrijkse profs. De laatste 10 minuten komt het klasseverschil boven en speelt Bregenz de wedstrijd makkelijk uit. Eindstand 39 – 31.

Achilles Bocholt speelt morgen de kleine finale en neemt het daarin om tegen de winnaar van de wedstrijd tussen UMinho en Maccabi Tel Aviv.

“We zijn goed aan de wedstrijd begonnen” zegt Bocholt coach Bart Lenders. “Vooraf had ik gevraagd om ons eigen spel te spelen, om geen angst te hebben en niet teveel respect voor de tegenstander te tonen. Mijn ploeg heeft die opdracht perfect uitgevoerd. In plaats van de verwachte storm van de thuisploeg liepen wij uit tot 1 – 3. Nadien kwamen ze stelselmatig dichterbij om vervolgens op voorsprong te komen. Ze scoorden drie goals op rij door het midden. Daar hadden wij het moeilijk mee. Verdedigend hebben we teveel doelpunten gepakt. Ze speelden slim, waren uitgekookter dan wij en hadden eigenlijk op alles een antwoord. Als wij ons systeem wijzigden anticipeerden ze meteen. Aanvallend zal het goed ondanks het feit dat we 7 tijdfouten kregen waarvan enkele onterecht. Ik ben fier op de wedstrijdmentaliteit van mijn team. Dit was een perfecte leerschool voor een ploeg die Europees geen enkele ervaring heeft.”