Bartosz Kedziora en Sofie Geutjens speler en speelster van het jaar

Bartosz Kedziora (Achilles Bocholt) en Sofie Geutjens (Achilles Bocholt) zijn verkozen tot speler en speelster van het jaar. Zij volgen respectievelijk Jeroen De Beule en Marlies Verschuuren op. Stephen Martens en Angelo Verdonck werden verkozen tot scheidsrechters duo van het jaar. Luka Groff (Oci Lions) en Sinne Bes (DHW Antwerpen) werden verkozen tot ‘Rookies van het jaar’. Bestuursleden, spelers, trainers en pers mochten hun stem uitbrengen.

“Dit is een enorme verrassing maar wel een aangename” reageert Bartosz Kedziora. “In het begin van het seizoen sukkelde ik met een blessure, draaide het voor geen meter en dat was niet goed voor het vertrouwen. Maar naar het einde van het seizoen ging het steeds beter en tijdens de play-offs had ik echt de topvorm te pakken. Op dat moment speel je voor de prijzen en daar zijn we dit jaar ook in geslaagd. Een sterk Achilles Bocholt speelde voor het eerst kampioen. Een primeur net als deze individuele titel die ik voor het eerst win.”

“Het is een hele eer om tot speelster van het jaar verkozen te worden” zegt Sofie Geutjens. “Zo’n titel behaal je niet zonder een ijzersterk team. Met Achilles Bocholt bereikten we zowel de finales van de Beker van België als die van de play-offs. Telkens bleven we met lege handen achter. Voor mezelf is het de bekroning na een jaar revalideren. Twee jaar geleden scheurde ik mijn popliteuspees af. Op zo’n moment flitst er van alles door je hoofd maar ik heb terug geknokt en daar ben ik blij om. Een woord van dank voor mijn trainers, mijn medespeelsters alsook mijn ouders die mij in goede en kwade dagen altijd gesteund hebben.”

Vanavond werd ook de competitie bij de dames in de hoogste afdeling voorgesteld. Don Bosco Gent promoveert naar eerste klasse. Landskampioen Hubo Initia Hasselt verwelkomt Vera Mennicken die Fémina Visé verlaat. De Waalse topclub ziet ook international Sara Marteleur vertrekken die naar Sint-Truiden verkast. International Nele Antonissen keert terug uit het buitenland en speelt volgend seizoen bij DHC Waasmunster. Van Achilles Bocholt wordt verwacht dat ze dit seizoen hun goede prestaties van vorig seizoen bevestigen. Andere ploegen in de competitie zijn DHT Middelkerke-Izegem en DHW Antwerpen. De competitie bij de dames start op zaterdag 17 september.