Linde Panis secretaris-generaal VHV

Linde Panis is vandaag aangesteld als secretaris-generaal. Ze volgt aan het hoofd van de Vlaamse Handbalvereniging Katrien De Backer op die in de afgelopen transitieperiode de rol van secretaris-generaal waarnam. De voltallige Raad van Bestuur houdt eraan Katrien De Backer te bedanken voor het uitstekende werk dat ze afleverde. Katrien zal zich nu vanaf nu meer toeleggen op de breedtesport. Met de aanstelling van Linde Panis zal het ook voor de clubs duidelijker moeten worden wie voor welke materie het aanspreekpunt binnen de federatie is.

Linde Panis is gepokt en gemazeld in het handbal. Op haar negende begon ze met handbal bij Avanti Kermt en bouwde een carrière uit van maar liefst éénentwintig jaar waarvan 13 jaar op het hoogste niveau. Haar prestaties bij Initia Hasselt en Fémina Visé zorgden ervoor dat ze een vaste waarde werd bij de nationale dameshandbalploeg.

“Ik ben zeer blij met deze kans en ik zie het ook als een uitdaging de werking van de federatie verder te professionaliseren en de clubs te begeleiden in hun ontwikkeling” zegt Linde Panis in een eerste reactie. “Ik sta nu aan het hoofd van een team en zal mijn verantwoordelijkheden niet uit de weg gaan. Maar eerst en vooral beschouw ik mezelf als onderdeel van het team. Ten tijde van mijn periode als handbalster was ik ook een echte teamspeler. Die lijn wil ik nu doortrekken in mijn extra-sportieve carrière. Het voorbije jaar heeft onze federatie een heel andere vorm gekregen en er waait een frisse wind. We werken daarbij met mensen die heel wat kwaliteiten hebben. We dienen deze kwaliteiten optimaal te benutten elk in hun specifiek vakgebied en ze nog beter op elkaar af te stemmen. De communicatie naar en met de clubs is daarbij belangrijk.”

Vanuit haar sporttechnische achtergrond bij de VHV had Linde Panis in het verleden al veel contacten met de handbalclubs in Vlaanderen. “Ik wil die contacten nog verbeteren en het is mijn ambitie om de clubs nog beter te gaan ondersteunen. Ik beschouw dat als één van onze belangrijkste kerntaken. Vanaf 2017 komt er een nieuw sportdecreet wat ons als federatie voor een paar zware uitdagingen zet. Tot slot zie ik het verder digitaliseren van de werking als een uitdaging die we samen tot een goed einde moeten brengen.”

Naast de functie van secretaris-generaal blijft Linde Panis ook werken als sporttechnisch coördinator en blijft ze ook bondscoach van de dames. “Dat laatste nu op dit moment los laten zou veel te moeilijk zijn. Ik beschouw het als een enorm voordeel dat ik ook op die manier contact blijf hebben met de speelsters en het handbal op het terrein. Er bloeit iets moois in onze sport. Zowel bij de heren als bij de dames merk ik een aanstekelijk enthousiasme. Op elk niveau wordt de honger en de ambitie ook steeds groter en groter. De BENE-League bij de heren zorgt ervoor dat het niveau gestegen is. En ook bij de dames loopt er talent en ambitie rond, ook zij willen meer. Maar ik wil er niet alleen zijn voor de topsporters. Breedtesport is zeker zo belangrijk. Hoe breder de basis, hoe meer mensen je bereikt en hoe meer talent je kan ontdekken. Initiatieven als Fithandbal en G-handbal wil ik ook verder ondersteunen en helpen uitbouwen.” 

Wim Vos, voorzitter van de Vlaamse Handbalvereniging, is verheugd dat Linde Panis inging op de vraag om de Vlaamse Handbalvereniging te leiden. “Zonder Katrien De Backer tekort te willen doen denk ik dat Linde Panis de juiste vrouw op de juiste plaats is. Linde heeft een pak ervaring, zowel als speelster en als personeelslid bij de VHV. Als speelster nam ze vroeger initiatief en ik verwacht dat ze dat nu in haar nieuwe carrière ook zal doen. De voorbije 10 maanden onderging de VHV een ware metamorfose. Met Jelle Vonckx, Laurens Van Geneugden en Eric Dupain kwamen er nieuwe mensen aan boord die elk vanuit een andere windstreek kwamen. Die nieuwe gezichten zijn ingewerkt waardoor de ploeg vanaf nu met volle kracht vooruit moet gaan. Dienstverlening naar de clubs zal de komende maanden centraal staan. Daarom communiceren we nu een duidelijke interne taakverdeling en is er beslist om een compleet nieuwe digitale achterbouw te laten ontwikkelen die het werk van de clubs zo makkelijk mogelijk moet maken. Ik ben gelukkig dat we deze uitdagingen kunnen aangaan met een ervaren kapitein aan het roer.”

Wie doet wat binnen VHV?

Linde Panis: Secretaris-generaal (linde.panis@handbal.be)

  • Coördinerende rol
  • Kaderopleiding
  • Sporttechnische opvolging 

Katrien De Backer: Breedtesportcoördinator (katrien.debacker@handbal.be)

  • Breedtesport (subsidies)
  • Jeugdsportfonds
  • Medische cel
  • Reglementen en juridische cel 

Jelle Vonck: Topsportcoördinator (jelle.vonckx@handbal.be)

  • Selecties
  • BENE-League

Gerrit Vertommen: Recreatiesportcoördinator (gerrit.vertommen@handbal.be)

  • Breedtesport opvolgen (praktijk) : Promotie handbal, organiseren van sportkampen, planning cursussen, …
  • Begeleiding clubs
  • Kansengroepen

Laurens Van Geneugden: Competitie- en projectmanager (laurens.vangeneugden@handbal.be)

  • Competitieleider
  • Secretariaat
  • IT
  • Begeleiden van clubs naar administratieve vereenvoudiging en/of digitalisering

Eric Dupain: communicatie- en commercieel manager (eric.dupain@handbal.be)

  • Interne en externe communicatie
  • Marketing en PR

Els Bal: boekhouding (els.bal@handbal.be)

Andre Vertommen: penningmeester (andre.vertommen@handbal.be)