Nationale dameshandbalploeg oefent tegen DR Congo

De nationale dameshandbalploeg speelt zondag in Parijs een oefenwedstrijd tegen DR Congo. De wedstrijd kadert in de voorbereiding van DR Congo op de African Nations Championship. In 2014 eindigde DR Congo tweede in dit kampioenschap. De Afrikaanse dames verloren toen de finale met 23 – 20 van Tunesië.

Bij aanvang van het nieuwe seizoen speelt onze nationale dameshandbalploeg een eerste van een reeks oefenwedstrijden. “Zaterdag verzamelen we met de selectie voor een stage in Ham” zegt bondscoach Linde Panis. “Zondag spelen we om 15.00 u. in Parijs tegen DR Congo dat ons voor deze wedstrijd heeft uitgenodigd. Dit soort kansen mag je niet weigeren. Het is voor ons team een uitgelezen kans om nog eens een interland te spelen, om te weten waar we staan en om mogelijk een nieuwe handbalcultuur te ontdekken. DR Congo is een grote onbekende. We weten dat zij in 2014 zilver wonnen op de African Nations Championship en in 2012 brons. De meeste van hun speelsters komen uit in de Franse competitie.  Wij gaan sowieso ons eigen spel proberen te spelen. Met het oog op de dubbele interland tegen Groot-Brittannië (Edinburgh 26 en 27 november) wil ik tactisch ook enkele dingen proberen.”

Selectie:

Achten Jilly (Achilles Bocholt) Antonissen Nele (DHC Waasmunster) Bes Sinne (DHW Antwerpen) Boons Fien (Fémina Visé) Claessens Evelien (HB St-Truiden jm) Dessauvage Elise (DHT Middelkerke-Izegem) Marteleur Sara (HB St-Truiden jm) Masrouki Monia (Fémina Visé) Mennicken Vera (Hubo Initia Hasselt) Racz Maureen (Fémina Visé) Roete Julie (DHT Middelkerke-Izegem) Van Den Abeele Stefanie (DHC Waasmunster) Verschuuren Clara (DHC Waasmunster) Verschuuren Marlies (DHC Waasmunster)