Achilles Bocholt verlaat EHF Cup met opgeheven hoofd

Achilles Bocholt heeft na de heenwedstrijd nu ook de terugwedstrijd in de tweede kwalificatieronde van de EHF Cup verloren. Op bezoek bij het Hongaarse Csurgoi gingen de Limburgers nipt onderuit nadat ze de ganse wedstrijd hadden voorgestaan. Halfweg was de stand 10 – 11 in het voordeel van Bocholt. In de absolute slotseconden werd de gelijkmaker in de buzzer werd afgekeurd.  Het Europees avontuur van Achilles Bocholt is voorbij.

Bocholt begint zonder complexen en bijzonder gedreven aan hun ‘Mission Impossible’ tegen het Hongaarse Csurgoi. Na 10 minuten staat het 3 – 3. De volledige eerste helft staat Bocholt op voorsprong. Halfweg is het 10 – 11. Zelfde spelbeeld in de tweede helft maar naar mate de wedstrijd vordert klimt thuisploeg Csurgoi langszij en komen ze in de slotfase op voorsprong. In de slotseconden scoort Serge Spooren de gelijkmaker on the buzzer. De scheidsrechters verklaren het doelpunt geldig maar worden overruled door de tafelcommissaris die oordeelt dat het doelpunt buiten tijd viel. Eindstand 24 – 23.

“Ik ben fier op zoveel inzet en werkkracht” zegt Bart Lenders. “Mijn team stond voor een onmogelijke opdracht maar daar hebben ze zich lekker niets van aangetrokken. Op zo’n manier vrank en vrij spelen tegen een profploeg is grote klasse. Tot op twee minuten van het einde stonden we op voorsprong waarna zij langszij komen en het voortouw nemen. Toch hebben we nog de kracht om terug te vechten en scoren we on the buzzer. De scheidsrechters keuren het doelpunt goed maar de waarnemer keurt het doelpunt af omdat hij vond dat het doelpunt buiten tijd viel. Dat is bijzonder zuur. Ik wil het positieve onthouden en dat is het collectief en het harde werk. Als we top zijn kunnen we goed handballen. We hebben dan wel twee keer verloren en zijn Europees uitgeschakeld maar we hebben zoveel geleerd. Hier worden we sterker van en zullen we de vruchten nog van plukken.”