Loting Beker van België

Maandagnamiddag werd op de hoofdzetel van de Koninklijke Belgische Handbalfederatie geloot voor de kwartfinales van de Beker van België handbal. De ontmoeting tussen bekerwinnaar Callant Tongeren en landskampioen Achilles Bocholt wordt een finale avant la lettre.

Callant Tongeren staat halfweg de BENE-League competitie samen met Hubo Initia Hasselt op een gedeelte tweede plaats op één punt van leider OCI Lions. In de achtste finales zette Callant Tongeren Visé opzij. Met Achilles Bocholt wacht de Tongenaren opnieuw een topwedstrijd. “Na de achtste finale tegen Visé wacht ons met Achilles opnieuw een tegenstander van formaat. Het is een bijzonder zware loting maar als we het opnieuw tot in de finale willen schoppen en onze beker willen verdedigen moeten we van iedereen winnen” zegt Luc Tack, voorzitter van Callant Tongeren. “We zijn bezig aan een sterk seizoen, we weten wat we waard zijn en ondanks enkele blessures van spelbepalende spelers slagen we er toch in om ons bovenaan het klassement te handhaven. Ik hoop dat we Jeroen De Beule, die zijn middenhandsbeentje brak na een val met de fiets, kunnen recupereren tegen begin december zodat hij inzetbaar is in de wedstrijd tegen Achilles Bocholt.”

Bij de dames moet titelverdediger Fémina Visa hun achtste finales nog spelen. Op 1 december nemen zijn het op tegen DHW Antwerpen. De winnaar van die wedstrijd neemt het op tegen de winnaar van de wedstrijd O. Brugge/HC Eynatten-Raeren.

Wedstrijden met BENE-League clubs moeten gespeeld worden tussen 6 en 8 december. De andere mannenwedstrijd wordt gespeeld in het weekend van 10 en 11 december. Bij de dames worden de wedstrijden afgewerkt in het weekend van 17 en 18 december. De kwartfinales zijn wedstrijden met rechtstreekse uitschakeling.

Kwartfinales Heren 10-11/12/2016

Callant Tongeren – Achilles Bocholt
HC Atomix – Hubo Initia Hasselt
Kreasa Houthalen – KV Sasja
Apolloon Kortrijk – HC Eynatten-Raeren

Wedstrijden met BENE-League clubs moeten op dinsdag 06, woensdag 07 of donderdag 08/12/16 gespeeld worden. Indien onderling akkoord kan het ook op een andere datum.

De thuisspelende clubs worden verzocht voor 21/11/2016 dag, plaats en uur mee te delen aan hun tegenstrever en het Secretariaat Generaal van de K.B.H.B. (urbh@handball.be)

Kwartfinales Dames Weekend 17-18/12/2016

Hubo Initia Hasselt – DHC Waasmunster
HB Sint-Truiden – Achilles Bocholt
O.Brugge / HC Eynatten-Raeren - DHW Antwerpen/Femina Visé
Sporting Nelo – DHT Middelkerke-Izegem

De thuisspelende klubs worden verzocht voor 21/11/2016 dag, plaats en uur mee te delen aan hun tegenstrever en het Secretariaat Generaal van de K.B.H.B. (urbh@handball.be)