Dubbele interland tegen Groot-Brittannië

De nationale dameshandbalploeg speelt dit weekend in het Schotse Edinburgh een dubbele interland tegen Groot-Brittannië.

Begin oktober versloegen de nationale dames Congo met 30-31. Bondscoach Linde Panis wil dit weekend die goede prestatie bevestigd zien. “Congo was voor ons een eerste test. Begin oktober waren we nog in de voorbereidingsfase van ons project. Winnen was niet belangrijk, het was eerder mooi meegenomen. Nu is de situatie anders. Groot-Brittannië is een ploeg van ons niveau. Dit is een waardemeter om te weten waar we staan. Onze ambitie is beide wedstrijden te winnen.”

Groot-Brittannië mocht in 2012 als gastland van de Olympische Spelen een dameshandbalteam afvaardigen. De Britten eindigden met nul punten als laatste in hun poule. “We weten niet zo veel van Groot-Brittannië” aldus bondscoach Linde Panis. “In 2012 bouwden ze een ploeg voor de Spelen in Londen maar de vraag is hoeveel hier na vier jaar nog van over blijft. Net als wij nemen zij momenteel niet deel aan officiële EK’s en WK’s. Qua niveau denk ik dat we elkaars evenknie zijn.”

De Belgen moeten het dit weekend doen zonder Edel Robyns (afgehaakt omwille van professionele redenen) en Sinne Bes (blessure deze week). “Dat zijn twee belangrijke speelsters die hebben moeten afhaken en dat is jammer. We hebben een jonge, talentvolle en enthousiaste groep maar we zijn nog niet echt heel breed. In die zin is elke speelster van dat niveau dat afhaakt toch wel een aderlating. In vergelijking met de wedstrijd tegen Congo vervoegt Dagmar Nelissen (FC Köln Handball) de selectie.”  

Op zaterdag wordt de wedstrijd om 13u30 lokale tijd (14u30 Belgische tijd) gespeeld. Zondag spelen de dames om 11u00 plaatselijk tijd (12u00 Belgische tijd).