Informatie gebruik XPS-SIDELINE selecties KBHB

Beste clubs & trainers,

Vanaf 2017 heeft de KBHB een overeenkomst gesloten met Sidelinesports inzake het gebruik van het sportprogramma XPS-Sideline.

XPS-Sideline is een ‘online tool’ waarmee de technische staf en spelers/speelsters zelf online het programma van de selectie, videoanalyses en ook de individuele (fysieke) programma’s kunnen opvolgen. Dit kan via PC, tablet of smartphone.

Voor dit seizoen zal de tool gebruikt worden voor de opvolging van de nationale selecties van de senioren heren en de senioren dames. Naar de toekomst toe zal de werking van de tool worden geëvalueerd en wordt er bekeken om deze al dan niet uit te breiden naar de andere nationale (jeugd)selecties.

De doelstelling van het gebruik is absoluut niet om in concurrentie te gaan met de programma’s van de spelers bij hun club, maar zien wij als een positieve aanvulling in het individuele trainingsprogramma van de spelers/speelsters. Ons doel is de verdere positieve ontwikkeling van spelers/speelsters door middel van geïndividualiseerde programma’s, waarvan wij verwachten dat dit ook een positieve invloed zal hebben op hun prestaties bij de clubs.

Indien jullie geïnteresseerd zijn in de tool in het kader van gebruik bij je eigen club kan je alle info terugvinden via de website van XPS-Sideline zelf: www.sidelinesports.com of via de link op de website van de VHV: http://www.handbal.be/nl/selecties/xps-sideline

Tijdens de trainersbijscholing in juni (datum en verdere info volgt nog) zal er eveneens een informatiesessie van XPS-Sideline worden georganiseerd door de verantwoordelijken van XPS-Sideline zelf. Hier zullen alle mogelijkheden voor clubs en trainers worden voorgesteld.

Indien u verdere vragen hebt of meer info wenst, kan u ons uiteraard steeds contacteren.