Achilles Bocholt wint Final Four BENE-League

Achilles Bocholt mag zich na een zinderende finale winnaar van de BENE-League noemen. De Limburgers versloegen in sporthal Alverberg in Hasselt na een bijzonder spannende wedstrijd het Nederlandse OCI Nitrogen-Lions met 38-37. Voor Bocholt is het de eerste eindwinst in de BENE-League. In 2013 wonnen ze de voorganger van de BENE-League, de Benelux competitie.

In een erg felbevochten eerste helft werd er aan de lopende band gescoord. Bocholt liep wel 5-10 uit, maar Lions knokte terug in de wedstrijd. Na een gelijkopgaande eerste periode, waarin maar liefst 42 keer gescoord werd, stond het 21-21.

Ook na rust bleef het duel mooi op en neer gaan. De Lions liepen tot twee keer toe drie doelpunten uit maar Bocholt gaf niet af. In de 24e minuut scoorde Bartosz Kedziora 33 – 34 en niet veel later lukte Wout Winters de 33 – 35. De Noord-Limburgers gaven de voorsprong niet meer uit handen en wonnen uiteindelijk met 37 – 38. Damian Kedziora scoorde 12 keer voor zijn team en werd na afloop van de wedstrijd uitgeroepen tot MVP (Most Valuable Player). Voor Lions was het de vierde finale op rij. Enkel in 2015 wisten ze de BENE-League te winnen.

Bocholt-coach Bart Lenders was uiteraard bijzonder blij met de titel. "Het was een schitterende wedstrijd, langs twee kanten, met heel mooi handbal, heel snel handbal. Wij zijn uiteindelijk de winnaar, maar de Lions hadden evengoed kunnen winnen. Respect voor Lions, zij hebben ook een mooi weekend achter de rug, maar er kan maar één winnaar zijn. Bij aanvang van het seizoen hadden we, onder andere met de Champions League en de EHF – Cup een heel druk programma en dat heeft krachten gekost. We moeten ook nieuwe spelers inpassen en dat heeft tijd gekost. We zijn aan het groeien en zijn nog niet klaar voor dit seizoen", klonk het. Achilles Bocholt is nog actief op twee fronten. Op 11 maart spelen ze de halve finales van de Beker van België en de landskampioen van vorig jaar speelt ook nog de play-offs.

Zaterdag verloor Callant Tongeren met 33-37 van Lions en was Bocholt met 33-32 te sterk voor titelverdediger en thuisclub Hubo Initia Hasselt. In de kleine finale klopte Tongeren zondag Hasselt met 29-28. Tongeren had de reguliere competitie in de BENE-League afgesloten als leider voor Bocholt (2e), Hasselt (3e) en Lions (4e).