Achilles Bocholt en Sasja plaatsen zich voor de finale Beker van België

Achilles Bocholt en KV Sasja spelen op Paasmaandag 17 april de finale van de Beker van België handbal. Achilles Bocholt versloeg Hubo Initia Hasselt met het kleinste verschil, 39 – 40. In de andere halve finale versloeg Sasja Apolloon Kortrijk. De wedstrijd eindigde op 20 – 30.

Hubo Initia Hasselt is een heruitgave BENE-League halve finale. Twee weken geleden versloeg Achilles Bocholt Hubo Initia Hasselt in eigen huis. Na een lange studieronde opent Köhlen na 3 minuten voor Hasselt de score, 1 – 0. De thuisploeg op voorsprong maar niet voor lang. Bocholt neemt de wedstrijd in handen en loopt na 10 minuten uit tot 4 – 8. Hasselt blijft zich in de wedstrijd vastbijten. Na 20 minuten is het 10 – 13, halfweg heeft de thuisploeg de kloof bijna gedicht en staat het 15 – 16.

Köhlen start de tweede helft met een hattrick, 18 – 17 na 33 minuten. Beide ploegen maken er een bloedstollende wedstrijd en geven elkaar geen duimbreed toe. Op iets meer dan twee minuten van het einde scoort Pucnik, 31 – 34 voor Achilles Bocholt. Via Köhlen en Robyns komt Hasselt terug tot 33 – 34. In de absolute slotfase pakt Hasselt doelman Vanbrabant een strafworp en scoort Köhlen op de counter, 34 – 34. De Alverberg maakt zich op voor verlengingen.

Ook in de verlengingen houden beide ploegen elkaar in evenwicht tot Bartosz en Damian Kedziora een kloofje slaan. Na de eerste verlenging is het 36 – 38. Hasselt is mentaal bijzonder sterk want de thuisploeg klimt opnieuw langszij, 38 – 38 en met nog één minuut te spelen brengt Robyns het thuispubliek in extase, 39 – 38. Pucnik doet met twee doelpunten het licht uit in de Alverberg. Achilles Bocholt verslaat Hubo Initia Hasselt met het kleinste verschil, 39 – 40.

In de andere halve finale gaat Sasja op bezoek bij Apolloon Kortrijk. De Kortrijkzanen pakten vorige week de titel in Liga 1 en gaan in hun halve finale goed mee met Sasja. Na 20 minuten is het in een doelpuntenarme wedstrijd 6 – 8. De Antwerpenaren, die al hebben 6 Bekers in de trofeeënkast hebben staan gaan halfweg rusten met een bonus van drie doelpunten, 10 – 13.  In het begin van de tweede helft maakt Sasja het verschil en loopt het na 41 minuten 8 doelpunten uit, 13 – 21. Gesteund door een enthousiast publiek krijgt een verdienstelijk Apolloon Kortrijk de kloof niet meer gedicht en eindigt de wedstrijd op 20 – 30.

De finales van de Beker van België zijn gekend. Op Paasmaandag neemt Fémina Visé het om 13.00 u op tegen HB Sint-Truiden. Bij de heren spelen KV Sasja en Achilles Bocholt om 15.45 u hun finale.

Tickets kosten 15€ in voorverkoop, 20 € aan de kassa. Kinderen onder 12 jaar betalen 10 € in voorverkoop en aan de kassa.

BEGIN VOLGENDE WEEK WORDEN DE TICKETS TE KOOP AANGEBODEN VIA DE WEBSITES VAN DE LIGA’S: WWW.HANDBAL.BE EN WWW.HANDBALL.BE