Belle beslist titelstrijd tussen Achilles Bocholt en Callant Tongeren

Zaterdagavond valt met een belle het doek over de play-offs in de hoogste afdeling van het handbal bij de mannen. Achilles Bocholt en Callant Tongeren wonnen in de finale van de play-offs elk één wedstrijd. Een derde wedstrijd beslist zaterdag wie landskampioen wordt. Volgt Achilles Bocholt zichzelf op en pakt het voor eigen publiek hun tweede titel op rij of wint Callant Tongeren net als afgelopen zaterdag op bezoek bij Achilles Bocholt en wint het zo hun 7e titel.

“Ook al hebben wij vorige week gewonnen toch blijf ik erbij dat Achilles Bocholt favoriet is” aldus Maurice Canton, trainer van Callant Tongeren. “Bocholt heeft het thuisvoordeel, is de betere ploeg en heeft met hun bredere selectie meer wisselmogelijkheden dan wij. Maar wij hebben vorige week wel gewonnen hè. Wij geven niet zomaar op en geloven in onze kansen. De doelmannen hebben in de vorige wedstrijden een bepalende rol gespeeld en zullen dat ook nu opnieuw doen. In de eerste wedstrijd was Bjorn Alberts (Achilles Bocholt) de beste doelman en afgelopen zaterdag was dat Rudi Schenk (Callant Tongeren). Het grappige is dat zij 10 jaar geleden bij Sittardia ook streden voor de titel. Toen waren het ploegmaats en vormden ze een team met Jean-Paul Stijnen (Callant Tongeren) en Andreas Kittel (Achilles Bocholt). Ik was toen hun trainer. De titel hebben we destijds niet gewonnen maar dit weekend zullen twee van de vier spelers die er toen bij waren de titel wél winnen. Uiteraard hoop ik dat ik als coach ook mag vieren. Het wordt een razend spannende ontknoping.”

“Na afloop van de tweede finale had mijn groep het gevoel dat ze het zelf hadden laten liggen” zegt Bart Lenders, trainer van Achilles Bocholt. “We speelden één van onze slechtste wedstrijden van het seizoen en toch verliezen we maar met één goal verschil. Morgen moeten we ons niveau opkrikken. Zowel voor Tongeren als voor ons wordt het de match van het jaar. Het is erop of eronder. Het wordt een spannende en stresserende bedoening en net als vorige week zal de Damburg een heksenketel zijn. Er kan maar één winnaar zijn, de andere zal enorm ontgoocheld zijn. Het komt erop aan om morgen aan de goede kant te staan.”

Bekijk HIER de vooruitblik naar Achilles Bocholt - Callant Tongeren