Achilles Bocholt verlengt landstitel

Achilles Bocholt heeft zaterdagavond in de derde play-off wedstrijd van het handbal bij de heren Callant Tongeren verslagen met 36 – 30 en verlengt zo zijn landstitel. Halfweg was de stand 18 – 14 voor de thuisploeg. Bocholt maakte in het begin van de tweede helft het verschil en had na 14 minuten een voorsprong van 10 doelpunten. De thuisploeg gaf die comfortabele voorsprong niet meer uit handen en wint na de BENE-League en de Beker van België nu ook de titel en maakt het daarmee treble compleet.

In een nerveuze openingsfase brengt Damian Kedziora via een strafworp thuisploeg Achilles Bocholt op voorsprong, 1 – 0. Callant Tongeren reageert meteen via De Beule en Meijer. Beide doelmannen spelen net als in de twee vorige finales een sterke partij. Na 13 minuten is er nog niet veel gescoord, 5 – 5. Halfweg de eerste helft neemt Achilles Bocholt de wedstrijd in handen en loopt onder impuls van de broers Damian en Bartosz Kedziora en Roel Valkenborg uit tot 12 – 5 en 15 - 10. Op slag van rust mildert Arber Qerimi via strafworp tot 18 – 14.

In de tweede helft staat er geen maat op Achilles Bocholt dat dankzij goals van Serge Spooren, Damian Kedziora en Roel Valkenborgh na 14 minuten 10 punten uitloopt, 28 - 18.  Callant Tongeren probeert nog wel maar krijgt de kloof niet meer gedicht. Achilles Bocholt wint de wedstrijd met 36 – 30 en wint na de BENE-League en de Beker van België nu ook de landstitel.