Europees weekend voor Achilles Bocholt

Landskampioen Achilles Bocholt begint dit weekend aan haar Europees parcours. In de eerste ronde van de EHF cup nemen de Limburgers het op tegen Partizan Tivat, de nationale kampioen uit Montenegro. De heen- en terugwedstrijd wordt dit weekend in Bocholt gespeeld.

De voorbereiding is voorbij. Morgen speelt Achilles Bocholt haar eerste wedstrijd met inzet dit seizoen. De Limburgse prijzenkast werd vorig seizoen gevuld met de titel in de BENE-League, de Beker van België en een tweede opeenvolgende Belgische titel. Achilles Bocholt wist al zijn sterkhouders aan boord te houden en begint ambitieus aan haar Europese campagne.

“Ik blik tevreden en met een goed gevoel terug op onze voorbereiding waarin we goede wedstrijden met minder goede afwisselden” zegt Bart Lenders, trainer van Achilles Bocholt. “De tellers gaan nu terug op nul. Vanaf morgen is het menens. Partizan Tivat is eigenlijk het Montenegrijnse Bocholt. Ze hebben een gelijkaardig parcours als het onze afgelegd. Vorig seizoen wonnen ze hun eerste titel. Tivat heeft nogal wat lengte in de ploeg en ze spelen zeer fysiek. Het wordt een taaie brok maar we zijn ambitieus. Voor het eerst in ons bestaan willen we Europees een ronde verder. Met een dubbele Europese thuiswedstrijd en de steun van onze fans moet dit lukken.”