Live streaming van de BENE-League!

Volgend weekend begint een nieuw seizoen van de BENE-League, de internationale handbalcompetitie met 6 Belgische en 6 Nederlandse ploegen. Nieuw dit seizoen is dat alle competitiewedstrijden, inclusief de Final Four, live via het internet worden uitgezonden. De BENE-League board, het NHV en de KBHB ondertekenden een contract van 3 jaar met Fanseat, een Finse dienst gespecialiseerd in online sportverslaggeving.

De BENE-League kende vorig seizoen een fantastische apotheose. In een hoogstaande Final Four competitie streden het Belgische Achilles Bocholt en het Nederlandse OCI Lions voor de titel. Na een zinderende finale kroonde Achilles Bocholt zich voor het eerste keer in haar bestaan tot BENE-League kampioen. Het was slechts 1 van de 136 wedstrijden die de BENE-League telt.

Voortaan kan iedereen die dat wil alle BENE-League wedstrijden van de eerste tot de laatste minuut volgen. “Sportwedstrijden zijn bij uitstek evenementen die je live wilt meemaken” zegt Gio Antonioli, voorzitter van de BENE-League. “In het handbal is dat niet anders. Ofwel ga je naar de zaal ofwel kijk je via een livestream. Onze clubs waren op de hoogte dat livestream vanaf dit seizoen verplicht zou worden. Op het moment dat we de clubs hieromtrent wilden ondersteunen kwam het Franse Fanseat met een voorstel op de proppen. Na wekenlange onderhandelingen zijn we nu tot een samenwerkingsakkoord gekomen. Fanseat zal, in samenwerking met DB Video, alle wedstrijden van de BENE-League beschikbaar stellen voor de fans, eender waar zij zich bevinden. Beide bedrijven hebben én de knowhow én de professionele organisatie om dit project tot een succes te laten uitgroeien. Alle wedstrijden zullen in HD kwaliteit worden uitgezonden en worden  bovendien voorzien van commentaar. Wie de BENE-League wil volgen betaalt voortaan maandelijks een abonnementsgeld van 7.99 €. De eerste maand is gratis en het abonnement is per maand opzegbaar.”

De samenwerking met Fanseat gaat verder dan alleen maar het uitzenden van wedstrijden. “Fanseat investeert in onze sport en spreekt daarmee een groot vertrouwen uit in onze competitie. Er zijn meerdere voordelen verbonden aan deze samenwerking” zegt Gio Antonioli. “De BENE-League board krijgt nu plotseling een geweldig instrument in handen om 

de competitie verder te commercialiseren. Hetzelfde geldt ook voor de clubs die nu al hun partners meer zichtbaarheid kunnen bieden en dat met de juiste aanpak ook op hun beurt kunnen verzilveren. Bekijk het geheel als een volgende stap naar een professionelere organisatie met als doel aan te sluiten bij de Europese subtop. Maar daar stopt het verhaal niet. We zijn nu ook in de mogelijkheid om alle tv zenders (publieke, commerciële, lokale) kwaliteitsvolle beelden vrij van rechten aan te bieden. We hebben ervoor gezorgd dat de openbare omroepen, NOS en VRT en beide partner van de Nederlandse en Belgische federatie, de mogelijkheid hebben om per seizoen een aantal wedstrijden uit te zenden, met inbegrip van de finale van de Final Four. Het geheel is een geweldige mogelijkheid om het handbal de aandacht te geven die het verdient. Het positieve aan het verhaal is dat de clubs nu niet meer zelf hoeven in te staan voor de livestream, noch financieel, noch op het vlak van het inzetten van medewerkers.”

Jean-Maël Gineste, Directeur Général de Fanseat France, is blij dat de BENE-League voor Fanseat gekozen heeft. “Dit partnership met de BENE-League is voor Fanseat een ander belangrijk partnership van productie en wereldwijde distributie voor de handbalfans. Wij zijn zeer enthousiast en kijken er naar uit om de BENE-League te helpen in de verdere ontwikkeling van het handbal in België en Nederland en om de handbalfans in België, Nederland en wereldwijd de mogelijkheid te geven om het integrale seizoen van de BENE-League te volgen via al onze digitale platformen zoals PC, mobiel en tablet. Je moet enkel naar www.fanseat.com surfen en daar de stappen volgen.”

OVER FANSEAT

Fanseat is een nieuwe sport entertainment streaming service met een brede selectie van nationale, lokale en opkomende sporten. Met Fanseat kan je samen met fans, vrienden en familie sportmomenten beleven. Fanseat biedt meerdere sporten aan zoals voetbal, ijshockey, basketbal, handbal en heeft abonnees in 100 landen. Fanseat biedt jaarlijks duizenden wedstrijden en andere sportevenementen live aan via www.fanseat.com