Eerste Fithandbaldag is schot in de roos!

Zondag 22 oktober vond de eerste editie van de Fithandbaldag, in samenwerking met Sport Vlaanderen, plaats in Herentals.  11 ploegen uit 7 clubs namen het in tornooivorm tegen elkaar op.  Het handbalplezier en sportiviteit stonden voorop. 

Ook de kinderen van de handballende ouders (en enkele grootouders) konden zich uitleven op het springkastelendorp, volksspelen, wedstrijdjes en uiteraard ook tijdens de meet and greet met onze Pim De Panter.  Via deze weg een welgemeende dankjewel aan onze medewerkers Hub, Sabine, Patrick, Imani en Julien om alles mee in goed banen te leiden.

De deelnemers aan deze eerste Fithandbaldag hebben een fijne dag beleefd en reageerden positief op dit nieuwe initiatief.

Marjan van Bilzen : “We vinden dit leuker dan gewone matchen, omdat je met vier speelt. Nu krijg je veel vaker de bal en is het makkelijker spelen. We hebben al een paar oefenwedstrijden gespeeld op een groot veld maar dan moet je heel veel lopen en is er minder balcontact.  Dan is dit veel leuker. Zelf speel ik wel liever met een wat hardere bal, waarmee kan je dribbelen. Het gemengd spelen dames – heren is ook heel fijn. Wij doen iedere week aan fithandbal binnen de club, elke donderdagavond van 20u tot 21u30. Soms zijn we met 20, soms zijn we met weinig. Het is voor niemand verplicht, en we betalen per keer. En het is iedere keer wel fijn, als we met veel zijn, maar ook als we met weinig zijn.”

Gerda van HB Lokeren : “Ik vind het heel tof. Ik heb nooit eerder gehandbald maar dit is een ideale kennismaking met de sport. We zijn in Lokeren dit seizoen pas begonnen. We trainen elke woensdagavond, we zijn nog niet met zoveel maar het is wel heel tof. De groep bestaat uit enkele ouders, oud-handballers en ook een heel nieuw lid. Het concept met wedstrijdjes vier tegen vier vinden we heel tof. Het gemengd spelen zijn we gewoon vanop training.  Het is niet altijd evident met de hardere shots, maar het is wel heel fairplay. Het is de eerste keer dat we met ons ploegje naar buiten komen en de ambiance zit er al heel goed in. Nu nog een mooie uitrusting (lacht)."

“In Schoten trainen we om de twee weken op vrijdagavond en elke week op donderdagavond”, vertelt Roger. “Dat is soms op een half veld, maar dat is helemaal niet erg. Ik vind het vandaag een heel geslaagde dag. Het is ook leuk dat er eens geen punten worden geteld. Het is heel sportief, zo moet het zijn. Dat mag een voorbeeld zijn voor de jeugd (lacht).”

En ook Wim Vos, onze voorzitter speelde mee. “Ik vind fithandbal echt geweldig. Het voordeel van fithandbal is dat clubs zo in contact komen met hun ouders en hun vrijwilligers. En als je dat goed doet, dan heb je daar echt een hele groep mensen die je nadien ook kan inzetten in de clubwerking. Je merkt dat zelfs de stap naar mogelijks trainer en scheidsrechter kleiner wordt voor hen. Voor een beginnende club als Heist-op-den-Berg is dat wel belangrijk, voor iedere club eigenlijk.”