Druk eindejaar voor M20

Vanaf woensdag 27 december tot en met vrijdag 29 december spelen de M20, de Young Red Wolves, een belangrijk tornooi in eigen land. In Herstal nemen de jongeren van bondscoach Jean-Christophe Hougardy het op tegen Polen, Litouwen en vicewereldkampioen Spanje.

De handballers voorbereiden op de uitdagingen van morgen. Zo kunnen we de inzet van het tornooi dat de M20 de komende dagen in Herstal spelen het best omschrijven. “Als we ooit willen aansluiten bij de Europese top moeten we de huidige generatie spelers nu voorbereiden” aldus Jean-Christophe Hougardy. “Het klaarstomen van een speler neemt jaren in beslag. De ene pikt datgene wat je zegt al sneller op dan de andere maar het is altijd een proces van vallen en opstaan. Hoe sneller ze ervaring kunnen opdoen, hoe beter voor de speler evenals voor onze sport. De ambitie is om te leren. De Young Red Wolves zijn een opleidingstraject. Resultaten halen is mooi en we gaan er alles aan doen om zo goed als mogelijk voor de dag te komen maar het uiteindelijke doel is leren. Beter worden. Ervaring opdoen. De spelers gaan de komende dagen geconfronteerd worden met moeilijkheden. Het wordt bijzonder interessant om te kijken hoe ze hierop gaan reageren en of ze oplossingen zullen vinden.”

De landen waar de Young Red Wolves het tegen opnemen zijn niet van de minste. “Polen is al sinds jaar en dag een autoriteit in het handbal” aldus Hougardy. “Het zijn stuk voor stuk grote, sterke, flink uit de kluiten gewassen spelers. Van Litouwen weten we niet al te veel, behalve dat Litouwen in een vergelijkbaar traject zit als België en de Red Wolves maar dan in een andere poule. De wedstrijd tegen Litouwen is meer op ons niveau. En dan is er nog Spanje. De vicewereldkampioen telt een aantal afwezigen maar het team is bijzonder sterk. De Spanjaarden kunnen onze jongens aantonen welke weg ze nog moeten afleggen.”

Programma :

27 december : België – Polen (20.15 u)
28 december : Litouwen – België (20.15 u)
29 december : België – Spanje (20.15 u)

De wedstrijden worden gespeeld in sporthal La Préalle, rue Emile Muraille 158 te Herstal.