Salvatorcollege Hamont mag naar WK voor scholen

Het Salvatorcollege uit Hamont heeft zich geplaatst voor het WK voor scholen dat eind deze week van start gaat in het Doha. Het meisjesteam heeft zich de voorbije weken intensief voorbereid op dit sportief en menselijke avontuur. Dinsdagavond nemen ze het vliegtuig naar Qatar.

“Toen ik het nieuws vernam dat we naar Qatar mochten kreeg ik spontaan tranen van geluk in mijn ogen” zegt Femke Leurs (Achilles Bocholt). “Dit is een mooie kans voor ons al moeten we het wel opnemen tegen stevige ploegen zoals Kroatië, Frankrijk en Duitsland. Het wordt pittig maar ik hoop ook dat we er een fijne tijd beleven.”  Robin Feyen, leerkracht biologie aan het Salvatorcollege, kijkt vol verwachting uit naar het WK. “Ik weet niet wat we er van mogen verwachten. Voor onze school is het de eerste keer. Ik ben benieuwd. We willen het ginder goed doen en willen zoveel mogelijk punten behalen. Makkelijk wordt het niet tegen die toplanden maar we gaan ons beste beentje voorzetten.”

Bekijk HIER de reportage over het Salvatorcollege uit Hamont

Staf en speelsters werken aan maandenlang toe naar dit tornooi. “Sinds september zijn we er mee bezig” aldus Robin Feyen. “De vraag werd gesteld aan de directie en gelukkig kregen we groen licht. Nadien zijn we met zijn allen op weg gegaan. Voor een school is het prachtig wanneer je met zo’n project naar buiten kan komen. Sportiviteit als school uitstralen is sowieso een heel sterke troef. Voor de meisjes is dit geweldig.”

Bekijk HIER het volledige interview met Robin Feyen

“In oktober zijn we met de eerste trainingen begonnen” weet Romy Mertens (HC Hades Hamont-Achel). “We hebben heel veel getraind en speelden in aanloop van het tornooi ook enkele oefenwedstrijden. Ik hoop dat we een fijn tornooi mogen beleven, niet als laatste eindigen en veel plezier mogen beleven.” Tijdens de voorbereiding op het wk wordt er zowel op clubniveau als in de school getraind. “We proberen daar een evenwicht in te vinden. In eerste instantie trainen de meisjes bij hun club maar we hebben ook één keer per week met de ploeg in school getraind” zegt Robin Feyen.

Bekijk HIER het volledige interview met Romy Mertens

Bekijk HIER het volledige interview met Femke Leurs

De meisjes zullen in Doha een zevental wedstrijden spelen. Wat er hen staat te wachten weten ze zelf ook nog niet. Maar naar een tornooi ga je nooit zonder ambitie. “Ik hoop dat we zeker één wedstrijd zullen winnen. Als dat het geval is, dan is mijn tornooi geslaagd. Maar eigenlijk kan het nu al niet meer stuk. Mogen deelnemen aan een WK op zich is prachtig” besluit Femke Leurs.