Beloftevol scheidsrechters duo naar WK Qatar

Kristof Gilis en Casper Beulakker stappen vandaag, samen met de damesploeg van Wico Campus Salvator en de herenploeg van KA2 Hasselt het vliegtuig op richting Qatar waar ze vanaf vrijdag enkele wedstrijden van het WK voor Scholen in Qatar zullen leiden.

Bijna 10 jaar vormen Kristof Gilis en Casper Beulakker een scheidsrechters duo. Het duo maakte destijds deel uit van het project Jonge Scheidsrechters. Philip Hendrix bracht beide heren samen, Willy Van Croonenborch nam de coaching op zich. Sinds hun eerste tornooi in Eeklo tot vandaag hebben ze een hele weg afgelegd.

“Naar een wereldkampioenschap gaan is iets bijzonders” zegt Kristof Gilis. “Ik kijk er enorm naar uit. Het is niet onze eerste buitenlandse ervaring. In het verleden zijn we al naar de Partille Cup in Zweden uitgezonden. Het is best spannend want we weten niet echt wat er ons allemaal te wachten staat. De komende dagen zal er tijdens de briefing veel duidelijk worden. Omdat er zowel een jongens- als een meisjesploeg deelnemen is België verplicht om ook een scheidsrechters duo af te vaardigen. De organisatie heeft hiervoor contact opgenomen met François Mulleners die vervolgens de vraag aan ons stelde. Eerlijk, ik heb niet al te lang hoeven na te denken.”

“Vorig seizoen debuteerden wij als scheidsrechters in nationale en dit jaar mochten we ook al enkele duels in de BENE-League leiden” zegt Casper Beulakker. “Het is een hele eer dat we nu ook uitgestuurd worden naar een wereldkampioen. Onze carrière zit in stijgende lijn en dat is leuk. Een wereldkampioenschap is iets mooi. Het woord zegt het zelf, er zijn ploegen van over heel de wereld. Net zoals de deelnemende teams ambities hebben heb ik dat ook. Het zou mooi zijn mochten we na de groepsfase nog een kwartfinale, of wie weet zelfs een halve finale mogen leiden. Dat zou fantastisch zijn.”

Kristof Gilis en Casper Beulakker werd tijdens het vorige Gala van de Speler en Speelster van het jaar verkozen tot Beloftevolle scheidsrechters duo van het jaar. Het afgelopen seizoen waren Gilis-Beulakker ook al actief in de BENE-League.

Intussen zijn alle teams en de scheidsrechters goed aangekomen in Doha. Kristof Gillis is meteen begonnen met de voorbereidingen op het tornooi. Vanavond om 19.00 u lokale tijd verneemt hij welke wedstrijd hij en Casper als eerste mogen leiden.