Achilles Bocholt verlengt BENE-League titel

Achilles Bocholt heeft zondagnamiddag in de Maaspoort in Den Bosch de BENE-League 2017-2018 gewonnen. In de finale versloeg de titelverdediger net als vorig jaar OCI-LIONS. Halfweg stond het 18 – 16 in het voordeel van Bocholt. De wedstrijd eindigde op 34 – 31. Voor Achilles Bocholt is het na 2013 en 2017 de derde titel in de BENE-League. OCI-LIONS speelde zijn vijfde finale op rij en moest voor de vierde keer tevreden zijn met de tweede plaats. De strijd om het brons werd gewonnen door Fiqas Aalsmeer dat in de troostingsfinale Hubo Initia Hasselt versloeg met 31 – 28.

OCI-LIONS begint in zijn vijfde opeenvolgende finale het best aan de wedstrijd. Stavast opent de score maar Wout Winters brengt de stand met een vlijmscherpe counter terug in evenwicht. De toon is gezet voor een eerste helft met heel veel goals en die tegen een hoog tempo gespeeld wordt. Bij 5 – 2 slaat Bocholt via Spooren een eerste kloofje om halfweg de eerste helft 5 doelpunten uit te lopen tot 11 – 6. Titelverdediger Achilles Bocholt verspeelt dan in 3 minuten zijn voorsprong en ziet LIONS dankzij Ramos terugkomen tot 11 – 10. Het sein voor Lenders om via een time-out rust in zijn team te brengen waarna Bocholt opnieuw 4 goals uitloopt tot 16 – 12. Op slag van rust verkleint LIONS de kloof opnieuw tot 2 goals, 18 – 16.

Achilles Bocholt komt het best uit de kleedkamers en loopt via Spooren, Wertelaers en Kedziora opnieuw 5 goals uit tot 21 – 16. De LIONS kunnen daar weinig tegenover stellen en scoren pas na 8 min hun eerste goal in de tweede helft. En toch geven de Nederlanders niet op, blijven ze zich in de match vastbijten maar dichter dan 2 goals naderen ze niet. Na 50 min wedstrijd zorgt Valkenborgh met zijn eerste goal van de partij voor 29 – 26. Eén keer nog proberen de Nederlanders een vuist te maken en komen ze op goed 4 minuten voor het einde van de wedstrijd terug tot op 2 goals. Maar Kooijman en Kedziora pakken al snel alle hoop weg. Achilles Bocholt verslaat net als vorig jaar OCI-LIONS in de finale van de Final4 en verlengt zijn titel in de BENE-League. Eindstand 34 – 31.