Een primeur voor Bocholt

Voor het eerst in de clubgeschiedenis wisten de dames van Qubiq Achilles Bocholt zich te plaatsen voor de finales van de Beker van België. Een primeur! Vorig seizoen gaven de heren van Bocholt het goede voorbeeld door in de finale Callant Tongeren te verslaan.

In Bocholt is alles rozengeur en maneschijn. Van druk is totaal geen sprake ook al wordt de maand april de belangrijkste ooit sinds het ontstaan van het damesteam. Het woord ‘finale’ loopt is de komende weken de rode draad bij Qubiq Achilles Bocholt dat de dubbel kan winnen, landskampioen en beker van België.

“Het is niet alleen een primeur voor de club en de speelsters” zegt coach Pascal Grossi. “Dit is mijn eerste jaar als T1 en ik mag meteen voor de prijzen spelen. In het verleden deed ik dat als T2, nu als T1. Dat is nieuw voor mij. De groep leeft enorm toe naar de finale en ze bouwen er van alles rond maar ze zijn niet specifiek bezig met de wedstrijd zelf en dat vind ik positief. De honger om een prijs te winnen is groot. We willen iets meer brengen dat we tot nu toe gedaan hebben. De beker is altijd welkom in Bocholt maar we zullen zien of het lukt.”

“Als je een bekerfinale speelt dan wil je die gewoon winnen” zegt Iris Peeters. “We kijken als groep allemaal uit naar de finale maar we gaan onszelf geen druk opleggen en we proberen met de voetjes op de grond te blijven. In een finale is alles mogelijk. Als we spelen zoals we de voorbije weken speelden zal het spannend worden.”

Het bestuur en de speelsters verkochten de voorbije weken meer dan 500 tickets. “Dit is gewoon te gek voor woorden” zegt Iris Peeters. “Het is fijn en we kijken er naar uit om voor onze fans ons beste handbal te spelen.”

In de finale kijkt Qubiq Achilles Bocholt Fémina Visé in de ogen. De opgooi is om 17u30.