Dames Sporting Nelo kampioen Liga

De dames van Sporting Nelo behaalden afgelopen weekend een 13 – 13 gelijkspel op verplaatsing bij Schoten. Aan dat ene punt hadden de Limburgers genoeg om, 2 speeldagen voor het einde van de play-offs, de titel in de Liga te pakken. Volgend seizoen spelen de dames van Sporting Nelo in tweede nationale.

Zondagnamiddag trokken de dames van Sporting Nelo naar Schoten. Voor de Limburgse dames was het de eerste kans om de titel te pakken. “De wedstrijd was een echte thriller” aldus Frank Goossens, T1 van de damesploeg Sporting Nelo. “Schoten is een goede, moeilijk te bespelen ploeg. Net als wij hebben ook zij dames die er telkens voor willen gaan. Dat is ook de reden waarom de scores tegen Schoten altijd vrij laag zijn. Wij hadden genoeg aan één punt om de titel te pakken. Schoten had nog een waterkans op de titel maar dan moesten ze van ons winnen. Er stond dus heel wat op het spel waardoor het een vrij bewogen en heel geladen match werd.”

Sporting Nelo ging rusten met 5 – 8. “We begonnen de tweede helft met 4 veldspeelsters. Het aantal tijdstraffen in die tweede helft was niet bij te houden waardoor we haast altijd in ondertal stonden. Schoten kwam terug in de wedstrijd. Er werd gevochten voor elk punt en de wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien tot we op minder dan een halve minuut voor het einde van de partij Schoten een penalty kreeg. Eén van onze speelsters kreeg ook nog eens rood. Ik moet er geen tekening bij maken … er was nogal wat ophef. Maar, tafel plakt … de strafschop kwam er. Gelukkig hebben wij met Aitana een geweldige doelvrouw. Haar bijnaam is ‘de penaltykiller’. De scheidsrechter floot, het schot volgde en … Aitana ranselde de bal uit haar kooi. Wat een redding! 10 seconden later was de wedstrijd voorbij. Met 13 – 13 behaalden wij het nodige punt, vierden we de titel én de promotie naar tweede nationale. De champagne werd op het veld en in de kleedkamers ontkurkt. Het was geweldig. Na afloop van de partij zijn we nog iets gaan drinken in Neerpelt en werd er nog duchtig nagekaart over de wedstrijd” zegt Frank Goossens.

In zijn eerste seizoen bij Sporting Nelo pakt Frank Goossens meteen de titel. “Die titel is er gekomen omdat de dames er zeer hard voor werken. Op training wordt niet zomaar wat gespeeld of gelummeld, er wordt keihard gewerkt. De dames willen beter worden. Ze hebben ambitie, zijn hongerig, willen evolueren. Na afloop van vorig seizoen is een vorige generatie van speelsters gestopt. Zij waren de fundamenten, de steunpilaren van deze ploeg. De jonge garde keek enorm naar hen op. Plotseling waren zij de meiden die het moesten doen. Zij moesten het overnemen. In het begin was het de vraag of ze het zouden kunnen. Die vraag kreeg snel een antwoord. De eerste wedstrijd tegen Denderbelle werd meteen gewonnen. De trein stond op de sporen en is nadien niet meer gestopt. Alle speelsters hebben stuk voor stuk progressie gemaakt. Alle credits voor de dames van Sporting Nelo. Zij hebben ervoor gewerkt, het is hun titel. De rode draad dit seizoen was hun vechtlust. Nooit opgeven. Sterk counteren, nog sterker verdedigen. De honger om kampioen te spelen én te promoveren was bijzonder groot. Petje af!”

De dames spelen op zaterdag 5 mei hun laatste thuiswedstrijd in Het Dommelhof. “Bedoeling is om nadien een geweldig kampioensfeest te organiseren. De opdracht van de dames is helder: Het Dommelhof onveilig maken. En nadien begint de voorbereiding op volgend seizoen. Als je aan de kop van de rangschikking speelt dan wordt er links en rechts aan de mouwen van speelsters getrokken. Dat was bij ons niet anders. Het mooie is dat alle dames beslist hebben om bij te tekenen en dat wij beslist hebben om deze groep het vertrouwen in tweede nationale te schenken. Deze groep, aangevuld met eigen jeugd, moet het volgend jaar doen. Het is een hechte groep. Een groep die ervoor wil gaan, die wil vechten in moeilijke momenten en op die manier in staat is om hun eigen grenzen beetje bij beetje te verleggen. Meteen aan de kop meespelen is te hoog gegrepen. Daar moeten we realistisch over zijn. Ik zie ons wel een goed en stabiel seizoen spelen. Deze groep moet volgend jaar een solide middenmotor worden om van daaruit verder te groeien. De ruime selectie van 19 speelsters zijn elkaar waard waardoor we altijd een gelijkwaardige ploeg op het parket kunnen brengen.”

Foto's met dank aan Ivo Kwanten en Het Belang van Limburg.