Handbal Sint-Truiden wint Beker van België 2017 - 2018

De dames van Handbal Sint-Truiden hebben op overtuigende manier de Beker van België 2017 – 2018 gewonnen. Tegenstander Hubo Initia Hasselt begon sterk aan de partij maar halfweg de eerste helft nam Sint-Truiden over en diepte via Marteleur en Claessens de voorsprong uit. Bij de rust was het 7 – 16 voor Sint-Truiden.  In de tweede helft gingen de dames Sint-Truiden door op hun elan. De wedstrijd eindigde op 19 – 28 Na 2010 is het de tweede bekerwinst van Handbal Sint-Truiden.

Van bij het begin van de wedstrijd hing er elektriciteit in de lucht. Beide ploegen begonnen met veel inzet aan de partij. Na 2 min 50 sec scoorde Putzeys de 0 – 1 voor Sint-Truiden. Die stand bleef op het bord tot minuut 6. In de 10e minuut kwam Hasselt op voorsprong, 3 – 2. Hasselt duwde door en maakte er 4 – 2 van. Heel even sloop er twijfel in de Truiense rangen tot Sarina Leenen haar ploeg op sleeptouw nam. Sint-Truiden ging erop en erover, 4 – 6. Marteleur scoorde vervolgens 4 keer op rij, 4 – 10. 7 minuten voor de rust liep Sarina Leenen een enkelblessure op en moest het terrein verlaten. Onder impuls van Evelien Claessens liep Sint-Truiden uit tot 7 – 16.

In de tweede helft diepte Sint-Truiden de kloof verder uit. Bij 9 – 22 hadden ze een maximale voorsprong van 13 doelpunten. Hubo Initia Hasselt probeerde nog wel er een wedstrijd van te maken maar dichter dan 9 goals kwamen ze niet. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 19 – 28. Kapitein Sarina Leenen, die na dit seizoen afscheid neemt van het handbal, ontving uit handen van bondsvoorzitter Piet Moons de Beker van België. Vervolgens deden ze hun ‘haka’ waarna het feest gedruis losbarstte.