Hasselt verslaat Bocholt in eerste play-offfinale

In de eerste wedstrijd van de play-off-finale (best of 3) in het mannenhandbal heeft Initia Hasselt zaterdag met 30-26 gewonnen van titelverdediger Achilles Bocholt. Bij de rust stond de thuisploeg 17-11 voor.

Initia nam de wedstrijd meteen in handen. Na vijf minuten was het 4-1, na een kwartier 10-7. Uitblinker Dylan Vossen toonde zich vervolgens bijzonder trefzeker en diepte de kloof uit tot 17-9.

Kort na de rust gaven Roel Valkenborgh en Serge Spooren de bezoekers weer even hoop (17-13), maar onder impuls van Tim Houbrechts, Bart Köhlen, Tom Robyns en Vossen werd het verschil tien goals (27-17).

In het slotkwartier kwam er nog een stevige reactie van Bocholt, maar Hasselt gaf de zege niet meer uit handen. Vossen en Robyns waren met acht doelpunten de topscorers van de partij. Bij Bocholt waren Brecht Wertelaers, Valkenborgh en Spooren, met elk vijf doelpunten, het best bij schot.

De terugwedstrijd wordt volgende week zaterdag in Bocholt gespeeld en ook bij een eventuele belle, op zaterdag 2 juni, heeft Bocholt het thuisvoordeel.

Achilles Bocholt gaat voor een derde opeenvolgende landstitel. Initia Hasselt kan een veertiende landstitel pakken en een eerste sinds 2014.

Na de wedstrijd nam Initia afscheid van een hele resem spelers. Voor Bogaerts, Houbrechts, Vonckx, Vanbrabant, Roelants, Cusumano en Haesevoets was het hun laatste thuiswedstrijd in de Alverberg.

Hubo Initia Hasselt: Jelle Vonckx (d), Brecht Vanbrabant (d), Cedric Barthels, Tim Houbrechts 3, Adrien Cusumano, Andrei Buciuman, Ruben Roelants 2, Tom Robyns 8, Bram Van der Goten 2, Bart Köhlen 5, Robbert Bogaerts 1, Brian Meulders 1, Mattias Van Criekinge, Dylan Vossen 8

Achilles Bocholt: Wertelaers 5, Winters 3, Kooijman 2, Cremers 1, Valkenborgh 5, Spooren 5, D. Kedziora 4, Pucnik 1
Scheidsrechters: Cappa - Schreder