Achilles Bocholt wint derde landstitel op rij

Achilles Bocholt heeft zaterdagavond in een uitverkochte Damburg de derde play-offfinale in het handbal bij de heren gewonnen en is daardoor voor het derde seizoen op rijd landskampioen. Bocholt versloeg Hasselt met  32 - 28.  Bij de rust was het 17 – 12. Eerder dit seizoen won Achilles Bocholt ook al de BENE-League.

In een tot de nok gevulde en sfeervolle Damburg brengt Serge Spooren thuisploeg Achilles Bocholt na 42 sec op voorsprong, 1 – 0. Het antwoord van Initia Hasselt blijft niet lang uit. Tom Robyns brengt niet veel later de stand opnieuw in evenwicht, 1 – 1. Het is het begin van een hoogstaande eerste helft waar beide ploegen vrank en vrij handbal spelen met doelmannen Vonckx en Alberts in een prominente rol. Na 6 minuten is er nauwelijks gescoord, 2 – 2. Beide ploegen houden elkaar in evenwicht tot Achilles Bocholt na 17 minuten voor het eerst een kloofje slaat. Serge Spooren maakt er 11 – 8 van. Bij Hasselt loopt het soms wat mis in de afwerking. Missers die de Hasselaren duur te staan komen want Achilles Bocholt scoort wel vlot en loopt, met nog twee minuten te spelen, uit tot 16 – 11.  Stand bij rust is 17 – 12.

In het begin van de tweede helft loopt Achilles Bocholt dankzij goals van Valkenborgh en Cremers uit tot 21 – 14. Hasselt hangt even in de touwen maar knokt zich met 4 goals op rij terug in de partij. Na 10 minuten is het 22 – 19. Luttele seconden later mist Bogaerts een strafworp waardoor hij de kans laat liggen om de kloof tot twee goals te verkleinen. Aan de overkant gaat de strafworp van Kedziora wel binnen en is het verschil opnieuw vier goals. Iets over halfweg loopt doelman Brecht Vanbrabant in zijn laatste wedstrijd voor Hubo Initia Hasselt een elleboogblessure op.

De doelman verlaat geëmotioneerd het terrein. Vanop de bank ziet hij hoe zijn ploeg zich na 50 minuten wedstrijd terug in de wedstrijd knokt,  26 – 24. Alles ligt opnieuw open. Voor even dan toch want binnen de halve minuut diepen Spooren en Kooijman de kloof terug uit tot vier goals, 28 – 24. Hasselt probeert nog één keer terug te komen maar slaagt er niet meer in de kloof te dichten. Achilles Bocholt wint de partij met 32 – 28 en is voor het derde jaar op rij landskampioen bij de heren.