Tina Muyllaert algemeen manager VHV

Tina Muyllaert is op 3 september als algemeen manager in dienst getreden bij de Vlaamse Handbalvereniging. Tina Muyllaert is als moeder van drie handballende zonen nauw betrokken met Handbalclub Tessenderlo. Bij de VHV krijgt ze de leiding over het secretariaat. Haar ambitie is om op korte termijn een structuur neer te zetten en de communicatie met de clubs te optimaliseren. Tim Mogal blijft secretaris-generaal ad interim.

Tina Muyllaert studeerde sociale agogiek. Na het behalen van haar diploma ging ze als mobiliteitsdeskundige aan de slag bij vervoersmaatschappij De Lijn. Op privé vlak is ze mama van drie zonen die gebeten zijn door het handbal. “Wanneer je kinderen een hobby uitvoeren ben je als ouder meteen bij het verhaal betrokken. Mijn zonen handballen bij Hannibal Tessenderlo. Omdat de jeugdwerking floreerde was er nood aan een jeugdbestuur. Samen met twee andere ouders hebben we dat uit de grond gestampt. Intussen was ik bij jeugdwedstrijden ook al tafelcommissaris geworden. Mijn werk bij Hannibal Tessenderlo beperkt zich evenwel niet tot de jeugd. Ik ben intussen ook toegetreden tot het hoofdbestuur waar ik aan de slag ben als penningmeester.”

Tina Muyllaert is drie dagen per week aanwezig bij het secretariaat van de VHV. “Een tijdje geleden zag merkte ik de vacature voor deze baan op. De jobinhoud sprak mij meteen aan. Vervolgens heb ik gesolliciteerd, enkele goede gesprekken gehad waarna ik begin september aangesteld werd als algemeen manager. Mijn eerste betrachting is om meer structuur in het secretariaat te brengen en om de personeelsleden waar nodig te ondersteunen. Wanneer die structuur op punt staat wil ik meer betrokkenheid met de clubs creëren door de communicatie naar hen toe verbeteren.”

Een uitgebreid kennismakingsinterview met algemeen manager Tina Muyllaert lees je eind deze maand in het nieuwe nummer van Handbal Xtra.