Via deze rubriek willen wij jullie wekelijks ’s maandags op de hoogte brengen van de prestaties van de Red Wolves in het buitenland. Eind oktober kunnen jullie hen ‘live’ aan het werk zien. Op zondag 28 oktober spelen de Red Wolves hun eerste thuiswedstrijd van de EK 2020 campagne.

Tickets voor de interland tegen Kroatie bestel je via DEZE LINK

Wil jij actief meewerken met de Red Wolves als ambassadeur of ambassadrice? Dat kan. Meer info via DIT ARTIKEL

Download hier DE OFFICIËLE POSTER en de BANNER voor Facebook en Twitter

Na hun gelijkspel van vorige week thuis tegen Toulouse ging het Cesson van Red Wolves Jef Lettens en Thomas Bolaers met 26 – 30 winnen op verplaatsing bij Istres. Jef Lettens had met zijn 11 reddingen een groot aandeel in de zege van Cesson Rennes dat na 3 speeldagen naar de 8e plaats klimt.

“De wedstrijd tegen Istres was er één van groot belang tegen een rechtstreekse concurrent om het behoud” zegt Jef Lettens. “De ideale voorbereiding voor de wedstrijd hadden we echter niet: een te lange reis, een gesloten hotel bij aankomst, ... Dingen die je liever niet meemaakt voorafgaand aan wedstrijden met het mes op de keel. Desondanks was de motivatie groot en startten we de partij zoals het hoort. Een agressieve verdediging en een productieve aanval. We bouwden meteen een 5-puntenkloof uit en die behielden we tot aan de rust. Na de pauze kregen we het mede door vele tijdstraffen moeilijk en 10 minuten voor het einde kwam Istres terug tot op 1 doelpunt. Hét moment om de ervaring in deze wedstrijden te laten spreken en met enkele tactische ingrepen slaagden we erin om het laken naar ons toe te trekken. Eindstand met 26-30. Een belangrijke overwinning in de race om het behoud.”

In de EHF Champions League beleefde Arber Qerimi en zijn team Zagreb een moeilijke avond tegen het grote PSG. Halfweg was het 9 – 15. Eindstand 21 – 32. “Het eerste kwart hielden we gelijke tred tot hun doelman de ene redding na de andere uit zijn mouw schudde” blikt Arber Qerimi terug. “Eens PSG op voorsprong kwam was het onmogelijk om de kloof te dichten. Een nederlaag dus maar de belangrijke matchen komen er voor ons aan.”  Dinsdag 2 oktober speelt Zagreb in SEHA League tegen Metalurg.

In de Proligue blijft het Sélestat van Thomas Cauwenberghs, Jeroen De Beule en Simon Ooms op kruissnelheid. Samen met Saran is Sélestat de enige club met het maximum van de punten. Afgelopen vrijdag versloeg Sélestat Grenoble met 28 – 27. Jeroen De Beule tekende voor de winning goal.  “Het was een moeilijke wedstrijd maar we zijn erin geslaagd om ze te winnen. Het is de derde zege op rij. We zitten goed op schema” zegt Thomas Cauwenberghs.

Merci Thierry Babinot pour les photo's!

Het Limoges van Nathan Bolaers versloeg zaterdagavond Massy met 29 – 28. Minder goed verging het Tom Robyns die met Strasbourg een 37 – 33 nederlaag opliep bij Cherbourg. Na drie wedstrijden staat Strasbourg, samen met Caen, Nice en Grenoble, puntenloos laatste.