Achilles Bocholt schrijft clubgeschiedenis

Belgisch kampioen en BENE-League titelverdediger Achilles Bocholt heeft zich zaterdag voor de eerste keer in de clubgeschiedenis geplaatst voor de derde kwalificatieronde van de EHF Cup handbal. Bocholt, dat zijn heenwedstrijd in en tegen het Luxemburgse Kaerjeng won met 29-33, was ook in de return baas, 41-35. Dinsdag wordt er geloot voor de volgende ronde.

“Het was een goede wedstrijd met heel veel doelpunten. Spectaculair handbal” zegt Bart Lenders. “Vanaf het begin hebben we de match in handen genomen en hebben we, op één moment na, constant op voorsprong gestaan. Vanaf het moment dat we een kloofje van 2 à 3 doelpunten hadden lieten we hen altijd terug in de wedstrijd komen en kwamen ze keer op keer langszij. Maar Kaerjeng is dan ook een heel goede ploeg. In vergelijking met vorige week stelden ze twee andere spelers op maar de verwachte 7 tegen 6 tactiek bleef uit.”

“In de tweede helft zijn we snel blijven handballen en zaten zij er door. Daar hebben we het verschil gemaakt. Iedereen heeft kunnen spelen en de jonkies hebben hun goaltjes meegepikt met als resultaat een goede overwinning met 6 goals verschil. Op naar de volgende ronde. Het was heerlijk spelen in een quasi uitverkochte en bijzonder sfeervolle Damburg. Ik wil de fans daar bijzonder hartelijk voor bedanken” besluit een tevreden coach Bart Lenders.

Aanstaande dinsdag kent Achilles Bocholt zijn tegenstander. Mogelijk wacht hen een Europese topclub. De wedstrijden worden gespeelde op 17 en 24 november. Bij kwalificatie stoot Achilles Bocholt door naar de poulefase.