Via deze rubriek houden wij jullie wekelijks op maandags op de hoogte van de prestaties van de Red Wolves in het buitenland. Eind oktober kunnen jullie hen ‘live’ aan het werk zien. Op zondag 28 oktober spelen de Red Wolves hun eerste thuiswedstrijd van de EK 2020 campagne.

Tickets voor de interland tegen Kroatie bestel je via DEZE LINK

Wil jij actief meewerken met de Red Wolves als ambassadeur of ambassadrice? Dat kan. Meer info via DIT ARTIKEL

Download hier DE OFFICIËLE POSTER en de BANNER voor Facebook en Twitter

We beginnen ons overzicht met de wedstrijd Strasbourg Limoges waarin Tom Robyns en Nathan Bolaers tegenover elkaar stonden. Strasbourg won met 32 – 31. Tom Robyns tekende voor de winning goal. Het zijn de eerste punten voor Strasbourg en Tom Robyns die de rode lantaarn nu doorgeven aan Caen dat puntenloos laatste staat.

“We hebben een moeilijk begin van de competitie gehad maar al een hele week was de focus en concentratie hoog op training om onze eerste overwinning binnen te halen” zegt Tom Robyns. “We speelden vrij, zonder complexen en begonnen super aan de wedstrijd. Tot het laatste kwart van de wedstrijd slaagden we erin om dit vol te houden. Toen schakelde Limoges over naar een offensiever verdedigingsplan. We probeerden de wedstrijd uit te spelen maar vergaten te scoren waardoor Limoges de kans kreeg op de gelijkmaker. Gelukkig recupereerden we de bal waardoor we onze eerste overwinning beet hebben met een geweldige ontlading als gevolg. Voor het team gaf het een geweldige boost dus hopelijk zijn we vertrokken voor meer goede wedstrijden zoals deze. Het was bijzonder om tegen mijn college Red Wolve Nathan Bolaers te spelen. Hij speelde een sterke wedstrijd.”

Foto met dank aan Tom en Sam Robyns

Vrijdagavond leed het Sélestat van Simon Ooms, Thomas Cauwenbergs en Jeroen De Beule hun eerste nederlaag. Thuis tegen Chartres werd het 24 – 27. Halfweg de wedstrijd was het 13 – 15 in het voordeel van de bezoekers. De Belgen waren goed op dreef. Cauwenberghs scoorde 5 keer uit 6 pogingen. De Beule 3 keer uit 4 pogingen en Ooms 3 keer op evenveel pogingen. In de stand zakt Sélestat naar de vierde plaats met 7 punten uit 5 wedstrijden. Leider Saran legt een perfect rapport voor met 10 punten uit 5 matchen.

“Chartres speelde best goed. Wij begonnen eerder zwak aan de wedstrijd” begint Jeroen De Beule zijn analyse. “We komen meteen 1 – 5 op achterstand maar kunnen met de rust in zicht toch nog terug in de match komen.  In de tweede helft lopen zij, na een mindere periode van ons, terug uit. Onze opbouwlijn was iets minder efficiënt dan gewoonlijk. Een enkelblessure hield met deze week aan de kant. Ik was ‘joker’  voor als het minder ging, maar heb toch 20 min gespeeld.”

Foto's met dank aan Thierry Babinot

In de Champions League kende Arber Qerimi een mindere zondag. Zagreb ging verliezen bij Zaporozhye. Eindresultaat 35 – 27. Bij de rust stond het 17 - 13. “Onze defensie was niet op de afspraak. In de tweede helft hebben we geprobeerd om de situatie om te keren maar daarin zijn we niet geslaagd. Ons sterk punt was deze keer ons minpunt. De volgende wedstrijd komt er zeer snel aan. Dinsdag wacht ons een moeilijke opdracht tegen Vardar. We moeten snel de focus op die match leggen.”

Onze Klaus Convents volgde als waarnemer de wedstrijd op de eerste rij.

Foto met dank aan De Pivot - Marc Dongleur

In de Lidl Starleague zorgde Jef Lettens bijna voor een stunt. Op bezoek bij de ongeslagen leider leed Cesson Rennes een nipte nederlaag, 29 – 28. Jef Lettens, die volgend seizoen naar Nantes verhuist, was goed voor 7 reddingen. In de stand behoudt Nantes het maximum van de punten. Cesson Rennes staat met drie punten op de tiende plaats.