In deze wekelijkse rubriek zetten de we spotlights op onze handbal ambassadrices die in het buitenland spelen.

• Clara Verschuuren, Dalfsen (Nederland)
  • Maureen Racz, Rennes (Frankrijk)
  • Aaricia Smits, Metz (Frankrijk)
  • Munia Smits, Blomberg-Lippe (Duitsland)

In Nederland verloor het SV Dalfsen van Clara Verschuuren en Nele Antonissen met 30 – 22 van V&L.  “Diepe teleurstelling na een nederlaag op V&L. Aanvallend hadden wij het moeilijk om tot score te komen, terwijl V&L dat vlot deed via de vele tegenaanvallen. Voor de rust konden we de schade nog enigsinds beperken tot op 4 doelpunten. Maar na de rust  liep V&L steeds verder uit. Waardoor we verloren met een 30-22 stand” aldus Nele Antonissen.

In de stand zakt Dalfsen naar de middenmoot met vier punten uit evenveel wedstrijden.

Saint Grégoire Rennes Métropole HB en Maureen Racz haalden gisteren fors uit tegen US Alfortville. Eindstand 33 - 25. Dankzij deze zege klimt Rennes naar de tweede plaats in de stand op twee punten van leider Chambray.

Op bezoek bij Buxtehuder SV leed het HSG Blomberg-Lippe van Munia Smits een nipte nederlaag. Eindstand 29 - 28. In de stand moet Blomberg bovenaan even de rol lossen en staat het op twee punten van leiders Thüringer, Bietigheim en Metzingen.

Aaricia Smits en Metz hielden géén spaander heel van hun tegenstander Aulnay. Bij de rust had Metz een kloof van 15 goals geslagen. Op het einde van de wedstrijd stond de 48 - 19 eindstand op het bord. Van een demonstratie gesproken.