In deze wekelijkse rubriek zetten de we spotlights op onze handbal ambassadrices die in het buitenland spelen.

• Clara Verschuuren, Dalfsen (Nederland)
  • Maureen Racz, Rennes (Frankrijk)
  • Aaricia Smits, Metz (Frankrijk)
  • Munia Smits, Blomberg-Lippe (Duitsland)

In Nederland kon het Dalfsen van Nele Antonissen en Clara Verschuuren de zege van vorige weekend niet bevestigen. "In de beginfase van de wedstrijd kwamen we snel op een 2-5 voorsprong, maar VZV wist deze stand snel gelijk te trekken. We konden meerdere keren een voorsprong uitbouwen, maar de tegenstander wist zich telkens terug te knokken in de wedstrijd. Ditmaal pakte VZV zelfs de voorsprong welke halverwege nog op het scorebord stond, 14-13. Na een snelle rode kaart van keepster Evelien nam ik na enkele minuten op de bank terug de plaats in het doel in. Met meerdere reddingen was ik belangrijk voor Dalfsen, maar zeven minuten na rust moest ik de strijd staken. Ik kwam ten val en raakte daarbij geblesseerd aan mijn knie. Hierdoor moest veldspeelster Roos Van Leeuwen een keeperstrui aantrekken. VZV kon hier niet meteen voordeel uithalen, maar toch werd de wedstrijd afgesloten met een 23-26 verlies" zegt Clara Verschuuren.

Foto met dank aan Kristian Giesen Fotografie

Ook Munia Smits verloor haar wedstrijd. Eindstand Oldenburg - Blomberg Lippe : 35 - 28. "Zowel in aanval als in verdedeging hebben we niet dat laten zien wat wij kunnen. In de verdediging stonden we niet compact genoeg. We verloren te veel eenvoudige 1 tegen 1 acties.  Aanvallend hadden we het zelfde probleem we maakten te gemakkelijke fouten waardoor we direct bestraft werden met een tegengoal."

Maureen Racz won zaterdagavond haar wedstrijd op bezoek bij Moncoutant. Eindstand 22 - 29. In de stand komt Saint-Grégoire Rennes Métropole mee aan de leiding.

Nog meer goed nieuws uit Frankrijk waar ook Aaricia Smits haar wedstrijd won. Entente Noisy/Gagny -MHB : 26-29