Black Arrows Abroad - Zware blessure Clara Verschuuren

In deze wekelijkse rubriek zetten de we spotlights op onze handbal ambassadrices die in het buitenland spelen. 

Momenteel zijn er vijf Black Arrows die in het buitenland spelen: 

  • Nele Antonissen, Dalfsen (Nederland)
  • Clara Verschuuren, Dalfsen (Nederland)
  • Maureen Racz, Rennes (Frankrijk)
  • Aaricia Smits, Metz (Frankrijk)
  • Munia Smits, Blomberg-Lippe (Duitsland)

Saint-Grégoire Rennes Métropole heeft dit weekend een verpletterende 36 - 19 zege thuiszege geboekt tegen Le Havre. Halfweg de wedstrijd stond het 18 - 9 voor de thuisploeg. Maureen Racz nam 5 treffers voor haar rekening. “Het was een wedstrijd waarin we onszelf écht gesmeten hebben, een wedstrijd met heel veel overtuiging van onze kant” blikt Maureen Racz tevreden terug. “We hebben de tegenstander geen kans gegeven. Het was een propere en correcte wedstrijd. Er werd heel wat geroteerd waardoor iedereen speelminuten kreeg. Wij hebben op het terrein genoten en ik denk dat het publiek dat ook gevoeld heeft. We blijven verder werken!” 

In de stand blijft Saint Grégoire gedeeld aan de leiding samen met Chambray Touraine.  Volgend weekend is er de verplaatsing naar US Palaiseau.

Take a look at some pictures HERE

In Nederland heeft Dalfsen ook deze week hun competitiewedstrijd niet kunnen winnen. Een spannende wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen tot VOC in de slotfase van de wedstrijd de winnende treffer scoorde. Jammer voor Nele Antonissen en Clara Verschuuren. “Vanaf het begin speelden we een goede wedstrijd. Binnen 3 minuten staan we met 3-0 voor (3x Nele). In de loop van de eerste helft bouwen we de voorsprong puntje voor puntje uit en bij rust is het verschil zelfs 6 punten (18-12)” aldus Clara Verschuuren

“Zo’n voorsprong mag je eigenlijk in de tweede helft niet meer weggeven. Na 5 min komt Amsterdam van 21-15 in een paar minuten terug tot 21-19. Dan volgen 20 spannende minuten, waarin de kansen voortdurend wisselen. Met nog maar 1 minuut op de klok is de stand nog steeds gelijk (31-31). Maar uiteindelijk slaat het noodlot toe en scoort VOC de winnende treffer. Dit is wel heel zuur: een uur zo goed vechten en dan toch aan het eind met lege handen achterblijven. Met deze vechtlust en dit doorzettingsvermogen kunnen we met veel moed naar de volgende wedstrijden toe.” 

Die wedstrijden zullen evenwel gespeeld worden zonder Clara Verschuuren. De Belgische keepster liep enkele weken geleden een knieblessure op. Deze week volgt een operatie aan de kruisbanden waarna een maandenlange revalidatie wacht. Sterkte Clara!

Het was geen goed weekend voor Munia Smits en Blomberg-Lippe. Zaterdag werd er met 30 - 26 verloren tegen Neckarsulmer Sport-Union. In de stand zakt Blomberg naar de 7e plaats. “Zij stonden laatste in de tabel met 0 punten. Dit was een wedstrijd dat we moesten winnen maar daar zijn we niet in geslaagd. We hadden alles in handen maar we zijn er niet in geslaagd om de wedstrijd te winnen en hebben ons kunnen niet laten zien” aldus Munia Smits.

Veel beter verging het Aaricia Smits die met Metz ongeslagen aan de leiding blijft. Besançon keek halfweg tegen een achterstand van 6 goals aan, 13 - 7. De wedstrijd eindigde op 31 - 18. Aaricia scoorde 1 doelpunt.