Red Wolves Abroad

Via deze rubriek houden wij jullie wekelijks op maandags op de hoogte van de prestaties van de Red Wolves in het buitenland.

We beginnen ons wekelijks rondje in Frankrijk met een zesde opeenvolgende nederlaag voor Sélestat. Afgelopen woensdag hoopten Ooms, Cauwenberhgs en De Beule op een ommekeer na de verliespartij van vorige week tegen hekkensluiter maar niets was minder waar. Halfweg de partij tegen Vernon , op twee na laatste in de stand, was het 11 – 13 voor de bezoekers. Ondanks 7 treffers van De Beule ging Sélestat kopje onder. Eindstand 20 – 22.

Goed nieuws dan weer voor Tom Robyns die met Strasbourg 34 – 34 gelijkspeelde op bezoek bij Nice. Tom Robyns scoorde in de 56e minuut zijn 6e van de avond (uit evenveel pogingen) en leek zijn ploeg op weg te zetten naar de zege. Helaas konden de bezoekers de voorsprong niet vasthouden. In een spannend wedstrijdslot gingen beide ploegen nog op zoek naar de zege maar beide doelmannen stonden pal.

Nathan Bolaers, nog steeds revaliderend van een blessure, zag zijn team Limoges een makkelijke zege boeken tegen Caen. Limoges stond de ganse wedstrijd op voorsprong en won de match met 30 – 22.

We sluiten het rondje Franse spelers af in Cesson dat thuis een logische nederlaag leed tegen PSG. Jef Lettens en Thomas Bolaers maken zich nu op voor de wedstrijd tegen Aix nu woensdag. Bij winst wippen ze over Aix naar de 9e plaats.

Bekijk HIER de volledige fotogallerij van onze Red Wolves bij Cesson. Foto's met dank aan Cyril Mosqueron

In de Duitse derde klasse verloor Nicholas Plessers met Dragons de topper tegen Krefeld (28-26), dat in het klassement drie punten uitloopt op Dragons.

In de BENE-League is het Bevo van T2 Jo Smeets en Quinten Colman op bezoek bij Aalsmeer gaan winnen met 31 - 25. Bevo speelde een ijzersterke eerste helft en stond bij rust al op een ruime 17-10 voorsprong. De thuisploeg kwam na de thee nog wel terug tot 20-17, maar in de slotfase liep Bevo weer uit. Quinten Colman had met 4 treffers zijn aandeel in de zege van Bevo. In de tussenstand van de algemene topschutter BENE-League staat Colman met 68 goals helemaal bovenaan. Hij heeft één doelpunt meer gescoord dan zijn teamgenoot Jeroen van den Beucken en twee meer dan zijn collega Red Wolve bij Achilles Bocholt Damian Kedziora.

We ronden ons wekelijks rondje Red Wolves Abraod af met een knappe zege in de Champions League van Arber Qerimi. Zijn Zagreb versloeg thuis het Oekraïense HC Motor Zaporozhye  met 27 – 25.  In de stand komt Zagreb weg van de laatste plaats en schuift het op naar de vijfde plaats, op twee punten van de derde plaats van Flensburg en op één punt van Nantes. “Met het oog op de achtste finales was dit een belangrijke zege. We hebben gedaan wat we moesten doen” blikt Arber Qerimi terug op de partij. “Alles blijft mogelijk in deze bijzonder spannende poule.”

Geen Black Arrows Abroad deze en komende weken omv het EK bij de dames.