Red Wolves Abroad

Via deze rubriek houden wij jullie op de hoogte van de prestaties van onze Red Wolves in het buitenland.

Eén week na afloop van het WK Handbal en na een lange winterstop werd er dit weekend opnieuw gehandbald bij onze Zuiderburen in Frankrijk. In de Franse tweedeklasse won het Strasbourg van Tom Robyns maar verloor het Sélestat van Cauwenberghs, Ooms en De Beule waardoor de bijna promovendus van vorig seizoen in acute degradatienood komt. Het Limoges van Nathan Bolaers leed eveneens een nipte nederlaag. In de Lidl Starligue wordt de competitie deze week hervat. Jef Lettens, Thomas Bolaers en Cesson spelen aanstaande woensdag op verplaatsing bij Ivry.

Strasbourg hield vrijdagavond de punten thuis tegen topclub Creteil. Na een zeer evenwichtige eerste helft gingen beide ploegen rusten met een 10 – 10 stand. In de tweede helft namen de bezoekers het voortouw maar ze konden nooit een kloof slaan. Na 48 minuten kwam Strasbourg opnieuw langszij om dan het voortouw te nemen. In de 57e minuut hingen de bordjes weer gelijk maar uiteindelijk hield Strasbourg de punten thuis: 22 – 21. Dankzij deze zege komt het team van Tom Robyns weg van de voorlaatste plaats. Strasbourg staat nu gedeeld 9e

“We wilden onze goed periode van voor de winterstop verderzetten maar we wisten dat dit tegen Creteil niet evident zou zijn. Maar met veel overgave hebben we bewezen dat we thuis tegen iedere ploeg een kans maken. Met de slechtste verdediging van de heenronde wisten we waar we aan moesten werken dus we hebben 60 minuten lang een muur neergezet waarachter onze keeper (die terugkomt van het WK met Macedonië) een fantastische wedstrijd heeft gepakt. Gouden punten voor ons die we nu absoluut moeten verzilveren in de wedstrijd volgende week tegen Nice, onze rechtstreekse kandidaat voor het behoud” zegt een tevreden Tom Robyns.

Photo Martial Lithard Photographie

Voor de Belgen Thomas Cauwenberghs, Jeroen De Beule en Simon Ooms gaat het van kwaad naar erger. Sélestat verloor kansloos van rechtstreekse concurrent Nice. Eindstand 34 – 25. Nice greep Sélestat meteen naar de keel en liep na nog geen kwartier wedstrijd uit naar 9 – 1. Halfweg de wedstrijd was het 17 – 8. Sélestat kon nooit een vuist maken en zakt in de stand naar de 11e plaats, gelijk met Nice. Aanstaande vrijdag spelen De Beule en co thuis tegen het Limoges van Nathan Bolaers dat nipt onderuit ging tegen Grenoble. Eindstand 24 – 23.

In de BENE-League won het Bevo van T2 Jo Smeets en Quinten Colman met overtuiging van Sasja. Eindstand 37 – 22. In de stand is Bevo 4e, gelijk met Aalsmeer.

Foto Facebook Bevo

Nicolas Plessers en SGSH Dragons verloren met 31 - 29 op bezoek bij Longericher SC. Dragons blijft tweede in de stand en mist een unieke kans om dichterbij leider HSG Krefeld te kruipen. Krefeld verloor met 24 - 22 van SG VTB Altjührden. TV Leichlinger is de enige ploeg uit de top 3 die kon winnen. Met een wedstrijd minder gespeeld naderen ze tot op één punt van Dragons.

Op 10 april kan je de onze Red Wolves live aan het werk zien in Sportoase, Philipssite 4 in Leuven. Vergeet je tickets niet te bestellen. Dat kan via onderstaande link. De opgooi gebeurt om 20.10 u.