In deze wekelijkse rubriek zetten de we spotlights op onze handbal ambassadrices die in het buitenland spelen.

• Clara Verschuuren, Dalfsen (Nederland)
  • Maureen Racz, Rennes (Frankrijk)
  • Aaricia Smits, Metz (Frankrijk)
  • Munia Smits, Blomberg-Lippe (Duitsland)

Munia Smits kwam halfweg de voorbije week in actie. Samen met haar club Blomberg-Lippe ging ze op bezoek bij Tus Metzingen. Halfweg de partij was het 16 - 14 voor Metzingen dat in de tweede helft de kloof uitdiepte en met 36 - 23 won. "We namen een prima start en onze verdediging stond zeer goed waardoor we snelle doelpunten konden maken. De eerste helft was een zeer snel spel van beide teams. In de tweede helft waren we niet consequent genoeg in onze aanval waardoor Metzingen snel kon omschakelen naar voren en zich stap voor stap kon afzetten van ons" aldus Munia Smits.  De volgende wedstrijd van Munia en Blomberg-Lippe komt er aan op 16 februari in Bad Wildungen.

Morrenhof-Jansen/Dalfsen, de club van Nele Antonissen en de revaliderende Clara Verschuuren, behaalde een 25 - 25 gelijkspel tegen JuRo Unirek/VZV. In de stand blijf Morrenhof-Jansen/Dalfsen 5e met gelijk aantal punten als Geonius/V&L DS1.

Maureen Racz en Saint Grégoire Rennes Metropole HB hadden dit weekend geen wedstrijd. Aanstaande zaterdag spelen ze om 20.30 u tegen CL Colombelles.