Dames Hubo Initia Hasselt kunnen morgen titel verlengen

De dames van Hubo Initia Hasselt kunnen morgen bij winst op bezoek bij Qubiq Achilles Bocholt hun landstitel verlengen. Hasselt won vorige week thuis het eerste duel om de titel. De ploeg die als eerste twee wedstrijden wint is landskampioen. Bij winst van Bocholt wordt er volgende week een derde en alles beslissende wedstrijd gespeeld.

Hasselt won vorige week voor eigen volk met 27 – 21 van Bocholt en zette een eerste stap richting landstitel. “Morgen gaan we voluit voor winst maar makkelijk zal het zeker niet worden” weet Jo Smeets, trainer van Hubo Initia Hasselt. “Bocholt zal er alles aan doen om de wedstrijd van morgen te winnen en zo hun kansen op een eerste landstitel gaaf te houden. Bocholt is een verrijking voor het Belgische vrouwenhandbal. Op weg naar de finale van de play-offs schakelden ze het meer ervaren Fémina Visé uit en ze bereikten ook de finale van de Beker van België. Het is een jonge enthousiaste ploeg. Het enige wat in ons voordeel pleit is dat wij in vergelijking met Bocholt een viertal meer ervaren speelsters in onze rangen tellen. Maar dat is geen garantie op succes. Op het einde van de reguliere competitie hebben we in Bocholt gelijk gespeeld. In de play-offs hebben we onze wedstrijd in Bocholt verloren. Het kan dus alle kanten op.”

Hubo Initia Hasselt kan morgen voor de 12e keer in hun bestaan de titel bij de dames pakken. Het piepjonge Bocholt speelt voor het eerst de finale van de play-offs en kunnen bij winst de titelstrijd nog spannend maken. “We leven onrustig rustig naar de finale toe” houdt Pascal Grossi, trainer van Qubiq Achilles Bocholt de druk af. “We hebben een ganse week naar de wedstrijd van morgen toegewerkt en zijn er klaar voor. Het is en blijft een finale en alles blijft mogelijk. Ik geloof in de kwaliteiten van mijn team. Ik geloof dat ze de wedstrijd van morgen kunnen winnen. We hebben deze week de wedstrijd van vorige week geanalyseerd. Tijdens de tweede helft hebben we 12 minuten in overtal gespeeld en hebben in die situatie slechts twee keer weten te scoren. Dat is veel te weinig zeker als je weet dat Hasselt in ondertal 7 keer raak trof. Als we de fouten die we vorige week maakten eruit krijgen liggen er mogelijkheden en met de steun van ons enthousiast publiek is alles mogelijk.”

De wedstrijd Qubiq Achilles Bocholt tegen Hubo Initia Hasselt wordt zaterdag om 17u30 gespeeld in Bocholt.