Dames van Hubo Initia Hasselt verlengen hun titel

De dames van Hubo Initia Hasselt verlengen hun titel in de hoogste afdeling van het handbal. Op bezoek bij Qubiq Achilles Bocholt wonnen de Hasselaren met 22 – 27. Vorige week won Hasselt in eigen sporthal ook al met 27 – 21. Voor Hubo Initia Hasselt is het de 12e titel sinds het ontstaan van de club. 

De wedstrijd begon veelbelovend. Na amper 36 seconden was het 1 – 1. De daarop volgende 10 minuten werd er vreemd genoeg niet meer gescoord ook al had de thuisploeg via een strafworp op voorsprong kunnen klimmen. In totaal zou Bocholt in de eerste helft 3 strafworpen missen. Hasselt nam over, bouwde een 7 puntenkloof uit om bij een 7 – 13 stand te gaan rusten. In de tweede helft nam Bocholt het initiatief en kwam bij een 15 – 17 stond terug tot op twee doelpunten. Hasselt reageerde en nam onder impuls van Edel Robyns, goed voor 9 doelpunten, opnieuw afstand van de thuisploeg. Bij een 20 – 24 stand brak de veer bij de thuisploeg. De wedstrijd eindigde op 22 – 27. 

“Het was een moeilijke, hectische en harde wedstrijd die we uiteindelijk op karakter in de verdediging gewonnen hebben” zegt Jo Smeets, trainer van Hubo Initia Hasselt. “Aanvallend was het niet zo mooi maar dat is niet zo erg. De titel is binnen. Hier hebben we een gans jaar naar toe gewerkt. Hiervoor doen we het. Bocholt maakte er wel een spannende wedstrijd van. Ze begonnen sterk aan de tweede helft en dan zie je dat ook bij een ervaren ploeg de zenuwen een rol kunnen spelen. Uiteindelijk is het toch gelukt. Dit is mijn tweede titel bij Hasselt en dat doet me enorm veel plezier.” 

“We verlengen onze titel maar Bocholt heeft geknokt voor wat ze waard waren” zegt Edel Robyns. “Het was vandaag echt een heel spannende wedstrijd maar we winnen en dat zorgt voor een ongelofelijk gevoel. Ik ben heel blij. Binnen een maand speelt onze broer Tom Robyns, die ook bij Hasselt speelt, mogelijk ook de finale. We gaan uit volle borst supporteren en dan hopen we dat we thuis drie kampioentjes hebben.”   

“Ik denk dat het vandaag in het hoofd ook goed zat” zegt Sam Robyns, zus van Edel Robyns. “Een voorsprong verdedigen is soms moeilijker dan de achtervolging inzetten om de kloof te dichten. Mentaal zal het goed vandaag. Nu is het tijd voor een groot feest.” 

“We komen in de eerste helft op achterstand en moeten dan heel wat doelpunten ophalen” analyseert Pascal Grossi, trainer Qubiq Achilles Bocholt, de wedstrijd. “Vervolgens heb ik de dames gevraagd om rustig goaltje per goaltje in te halen maar we waren in die eerste helft te zenuwachtig. Toen er gedurende 10 minuten niet gescoord werd zag je toch wel dat beide ploegen last hadden van stress en schrik hadden om fouten te maken. Wij maakten zowel in de eerste als in de tweede helft fouten en dan krijg je het deksel op de neus. Maar dat is nu eenmaal handbal. Er is altijd een winnaar en een verliezer. En deze keer zijn wij de verliezer. Jammer. Volgend jaar willen wij het even goed doen en misschien nog beter. Nu weten wij wat het is om een finale te spelen.”