Handbal Sint-Truiden wint Beker van België

De dames van Handbal Sint-Truiden hebben voor het tweede jaar op rij de Beker van België gewonnen. Net als vorig jaar was ook dit jaar Sint-Truiden te sterk voor Hubo Initia Hasselt. Eindstand 24 – 31.  En toch zag het er halfweg goed uit voor Hasselt dat de kleedkamers opzocht met een bonus van twee goals: 15 – 13. In een intense tweede helft werd het een echte cupmatch. Sint-Truiden wist de kloof op Hasselt te dichten om dan op hun beurt een voorsprong uit te bouwen. Bij een 22 – 27 stand brak de veer helemaal bij Hasselt. Sint-Truiden wint voor het tweede jaar op rij de Beker van België bij de dames. 

Beide teams beginnen gretig aan de partij. Sint-Truiden komt via Karen Macours op voorsprong maar Linda Vallen maakt voor Hasselt snel gelijk, 1 – 1. De eerste tien minuten houden beide ploegen elkaar in evenwicht. Halfweg de partij schakelt Hasselt een versnelling hoger en loopt het via Terwint, Limpens en Mennicken vier goals uit, 10 – 6. Onder impuls van aanvoerster Marteleur knokt Sint-Truiden zich terug in de wedstrijd. Lamotte brengt Sint-Truiden langszij: 13 – 13. Net voor de pauze loopt Hasselt opnieuw twee goals uit, 15 – 13. 

In de tweede helft kan Hasselt Sint-Truiden even op twee goals houden maar wanneer Mennicken na acht minuten twee minuten mag gaan uitrusten op de strafbank brengt Marteleur Sint-Truiden langszij. Heel even houden beide teams elkaar in evenwicht tot Sint-Truiden na een heerlijke actie van Marteleur en een goal van Macours een kloofje slaat. Sint-Truiden probeert de groen-witte muur te slopen maar stuit enkele keren op een sterk keepende doelvrouw Michelle Smekens. Ghijsens en Budai vinden na enkele verwoede pogingen dan toch de weg naar doel waarna de Truienaars stapsgewijs uitlopen. Mennicken probeert haar ploeg nog op sleeptouw te nemen maar de dames van Jo Delpire geven niets meer prijs. Aanvoerster Sara Marteleur legt de 24 – 31 vast. Voor het tweede jaar op rij gaat de Beker van België bij de dames mee naar Sint-Truiden.