Achilles Bocholt sleept na onwaarschijnlijke remonte belle uit de brand

Achilles Bocholt heeft zaterdagavond de tweede titelfinale bij de dames gewonnen. In een spannende finale tegen Sint-Truiden werd het 29 – 26. Halfweg de partij zag het er nochtans beroerd uit voor Achilles Bocholt dat bij een 9 – 16 stand in het voordeel van Sint-Truiden de kleedkamers opzocht. In de tweede helft begon Bocholt aan een onwaarschijnlijke remonte en zag Sint-Truiden draaischijf Sara Marteleur geblesseerd uitvallen. Bocholt sleepte in de absolute slotfase verlengingen uit de brand. In die extra tijd was de thuisploeg te sterk voor een moe gestreden Sint-Truiden. Volgende week zaterdag nemen beide teams het in een beslissende belle opnieuw tegen elkaar op.

In de openingsfase hielden beide doelvrouwen hun netten schoon. Na 2:22 vond Edel Robyns dan toch een gaatje in de Truiense defensie en opende ze de score, 1 – 0. Bocholt maakte er  2 – 0 van maar dan duwde Sint-Truiden door. Estelle Ghijsens bracht na 9 min Sint-Truiden voor het eerst op voorsprong waarna er geen houden meer aan was. Via Castermans (2 – 8) en Marteleur (8 – 15) zorgde Lamotte voor 8 – 16. Halfweg de partij was het 9 – 16.

In de tweede helft diepte Marteleur meteen de score uit tot 9 – 17. Elien Noten gaf Achilles Bocholt met drie treffers op rij opnieuw wat hoop waarna Edel Robyns de kloof verkleinde tot vier goals, 13 – 17. Bocholt leefde helemaal op en halfweg de partij maakte Edel Robyns er 16 – 18 van.  Na 18 minuten wedstrijd verkleinde Imke Van Der Noort de kloof tot één doelpunt, 18 – 19 waarna Sam Robyns niet veel later Achilles Bocholt langszij bracht, 20 – 20.

Sint-Truiden, dat verder moest zonder de geblesseerde Sara Marteleur en eerder ook al Estelle Ghijsens en Nikki Budai verloor, kwam onder druk te staan maar Castermans zorgde voor hoop en bracht in de slotfase Sint-Truiden bij 21 – 22 opnieuw op voorsprong. Maar de bezoekers konden die voorsprong niet vasthouden. Wouters Soe scoorde enkele seconden voor het einde van de tweede helft de gelijkmaker, 22 – 22. Er volgden twee verlengingen van telkens vijf minuten.

In de extra tijd scoorde Aiko Schepkens voor de bezoekers maar Bocholt kwam langszij en Nele Kranzen bracht bij 24 – 23 de thuisploeg op voorsprong. Sint-Truiden scoorde nog via Schepkens maar Welter en Van Der Noort zorgden voor de 26 - 24.  In de tweede verlenging stelde Edel Robyns met drie treffers de zege veilig. Achilles Bocholt houdt zo de titelhoop levend. Volgende week zaterdag spelen beide ploegen in een alles beslissende Belle opnieuw tegen elkaar. Sint-Truiden heeft naar volgende week toe een groot probleem. Marteleur (schouder), Budai (spierscheur), Ghijsens (knie) en Lamotte (hersenschudding) zijn onbeschikbaar.