Olva Brugge kampioen Liga 3

In Liga 3 gaat de titel dit seizoen naar Olva Brugge. De Bruggelingen kunnen een perfect rapport voorleggen: alle tweeëntwintig gespeelde wedstrijden werden gewonnen. Er resten het team Hans Boury dit seizoen nog twee wedstrijden. 

Eind april won Olva Brugge de titel op bezoek bij Apolloon Kortrijk. “Het is leuk om kampioen te spelen. Ik heb mijn spelers toen gezegd dat ze ervan moesten genieten. Je speelt niet elk jaar kampioen. Sommige spelers valt het nooit te beurt dat ze van dat geluk kunnen proeven. Na afloop van de wedstrijd hebben we eerst in de kleedkamers gevierd om nadien de Brugse binnenstad in te trekken. De week nadien was er een afvaardiging van de VHV die de beker en medailles kwam uitdelen. Best een prettig gevoel.” 

Trainer Hans Boury kent zijn ploeg als geen ander. Zes jaar geleden gaf hij de jongens nog training bij de kadetten. “De ploeg speelt al sinds de jeugd samen en dat werkt nu zijn vruchten af. De jongens zijn goed op elkaar ingespeeld, er zijn automatismen en er mijn team is gretig. Met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar kunnen ze ook nog heel wat progressie maken. Dat is nodig want volgend seizoen spelen we in Liga 2. Tijdens de kerstvakantie hebben we al eens een oefenwedstrijd gespeeld tegen Lokeren op volle sterkte. Bij ons waren toen enkele spelers afwezig. Het was een test om te zien hoe ver dat we stonden. We hebben die match gewonnen maar dat was een momentopname. In Liga 2 zit alles op een zakdoek. Je kan van iedereen winnen en je kan van iedereen verliezen. We komen daar ook nog enkele ploegen tegen die we nog kennen van vroeger. De ambitie is om mee te draaien in de veilige middenmoot.”