Dit weekend provinciale finales Beker van Limburg handbal

In de sporthal van KA 2 te Hasselt worden aanstaande zondag de finales van de Beker van Limburg handbal bij de dames en bij de heren gespeeld. Bij de dames neemt Callant Tongeren het op tegen een provinciale ploeg van Qubiq Achilles Bocholt. Bij de heren kijken HV Arena uit Hechtel en de provinciale ploeg van Sporting Nelo elkaar in de ogen.

“De wedstrijd van de dames vangt aan om 13u30 en de heren spelen hun wedstrijd om 16u00” zegt Christof Claes van regio comité Limburg. “Vorig jaar versloegen de dames van Bocholt die van Sporting Nelo met 23 – 12. Bocholt kan dus voor het tweede jaar op rij de beker van Limburg winnen. Bij de heren was het vorig jaar een spannende wedstrijd tussen de ligaploeg van Bocholt en de ligaploeg van Hasselt. Na verlengingen mocht Hasselt de beker mee naar huis nemen. Ze wonnen met miniem verschil 27 – 28.”

“In de bekercompetitie van Limburg zijn alle regioteams verplicht om deel te nemen. Teams die in een hogere afdeling spelen kunnen inschrijven, bij de heren tot en met liga 1 en bij de dames tot en met tweede nationale. Maar om het eerlijk te houden beginnen lager geklasseerde teams met een voorgift van enkele doelpunten” aldus Christof Claes.

“We maken ons op voor spannende finales. Bij de vrouwen is Bocholt misschien lichtjes favoriet omdat hun ploeg bestaat uit een groot aantal dames die vroeger in de hoogste reeks gespeeld hebben en kortelings opnieuw zijn beginnen handballen al mag Callant Tongeren in deze zeker niet onderschat worden. Bij de heren kan het echt alle kanten uit. Arena en Nelo waren in de competitie aan elkaar gewaagd en hebben elk 1 wedstrijd gewonnen. Arena heeft de meeste punten verzameld en is logischer wijze kampioen geworden. Ik denk dat Nelo nu kost wat kost de beker wil winnen” besluit Christof Claes.