Servië overklast België

De Red Wolves hebben woensdagavond in de Sportoase in Leuven hun vijfde EK kwalificatiewedstrijd met zware 26 - 37 cijfers verloren. Servië was meer dan één maatje te groot en overklaste de Red Wolves in alle linies. Halfweg de partij stond het 10 – 20 in het voordeel van de bezoekers. In de tweede helft speelden de Red Wolves iets agressiever maar dan nog waren ze niet opgewassen tegen de sterke Serviërs. Aanstaande zondag spelen de Red Wolves hun zesde en laatste kwalificatiewedstrijd op bezoek bij Kroatië.

Servië liet er geen gras over groeien en ging verschroeiend van start. Na iets meer dan twee en een halve minuut keken de Belgen al tegen 0 – 3 achterstand aan. Het duurde net geen vier minuten vooraleer Nicolas Danse voor België de weg naar doel vond, 1 - 3. Servië was zeer efficiënt en benutte vrijwel elke kans. Halfweg de eerste helft was het 5 – 10. De Red Wolves vonden amper een gaatje in de Servische defensie en als ze er dan al door geraakten botsten ze op de Servische doelman. Net voor de pauze zorgde Serge Spooren voor de 10 – 20, meteen ook de ruststand.

Een zelfde spelbeeld in de tweede helft al toonden de Belgen nu iets meer agressiviteit en werd er iets vlotter gescoord in vergelijking met de eerste helft. Maar de Belgen haalden op geen enkel moment hun niveau van de eerste wedstrijd toen ze de Serviërs in eigen huis konden verrassen en een gelijkspel behaalden. In het slot van de wedstrijd kregen twee Serviërs rechtstreeks rood voor twee overtredingen op De Beule. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 26 – 37. Zware en ontgoochelende cijfers voor de Belgen in hun laatste thuiswedstrijd uit deze campagne.