Vooruitblik start BENE-League: Hubo Initia Hasselt

Coach : Jo Delpire, (1e seizoen)
Palmares : 2 keer BENE-League kampioen (2013-2014, 2015-2016)
Vorig seizoen : via barragewedstrijden tegen Sasja behoud verzekerd
Belangrijkste inkomende transfers : Jeroen De Beule, Nicholas Plessers, Stijn Gijs, Jochen Stulens
Ambitie : Final4

Hubo Initia Hasselt beleefde vorig seizoen een heus snertseizoen dat, gelukkig voor de Hasselaren, op een positieve noot eindigde. Voor het nieuwe seizoen kreeg de groen-witte brigade een ‘new look’ te beginnen met Jo Delpire als hoofdcoach. Delpire ruilt de damesploeg van Sint-Truiden in voor de heren van Hubo Initia Hasselt. In zijn zog volgden Jeroen De Beule, Nicholas Plessers, Stijn Gijs, Jochen Stulens, Nikola Mirosavljevic en Quentin Abadie. 

“We hebben bewust gekozen om, op enkele uitzonderingen na, met Belgen te spelen” zegt Jo Delpire. “Ik heb ook altijd een boontje gehad voor de jeugd. De jeugd van Hasselt is sterk. Vorig seizoen wonnen de U16 en de U18 de titel. De club en de jongens plukken nu de vruchten van het uitstekende werk van Jos Schouterden. Enkele talentvolle jongeren zullen in de loop van het seizoen ook hun kans krijgen. Nu het vakantie is trainen die jonge spelers ook dagelijks. Dat is zwaar maar die trainingsarbeid loont.” 

Een prijs pakken? Graag, maar iedereen wil dat. 

Jo Delpire is algemeen gekend om zijn eigen gekende en passionele stijl van coachen. Bovendien is hij altijd zeer ambitieus. “De eerste ambitie zal zijn om een beter seizoen dan vorig jaar te draaien. Met Jeroen De Beule krijgt het team een serieuze kwaliteitsinjectie. Ik verwacht dat hij op het veld mijn verlengstuk is en de lijnen mee helpt uit te zetten. Hij moet de rest van de ploeg op sleeptouw nemen. Om dit jaar een prijs te pakken wordt niet makkelijk. Iedereen wil dat: wij dus ook. Of we daarin slagen zal in de loop van het seizoen blijken. Heel belangrijk is het groepsgevoel. Belangrijk is dat de sfeer goed zit en dat de mayonaise pakt. Dat is het geval. Dat bleek onlangs nog tijdens onze stage in Franrijk. Behalve het feit dat we daar goed gepresteerd hebben zag ik mijn team ook groeien. Dat sterkt mij om te zeggen dat, wanneer we van blessures gespaard kunnen blijven, we een rol van betekenis kunnen spelen in de BENE-League. In de Beker van België heb je geluk nodig bij de loting. Voor de Belgische titel is het eerste doel ons te plaatsen voor de play-offs.” 

Trainen 

De voorbije jaren was Jo Delpire, met succes, aan de slag bij Handbal Sint-Truiden hij de voorbije seizoenen twee titels en twee bekers won. “Ik heb in Sint-Truiden een fantastische periode beleefd die ik nooit zal vergeten. Maar de tijd was rijp om aan een andere uitdaging te beginnen. Mannen en vrouwen trainen is toch wel anders. Bij de dames hanteerde ik ook mijn eigen stijl, maar hield ik het vaak diplomatisch. Bij de heren is dat anders. Vanaf de eerste training was ik daar héél direct. Het is zo en niet anders. De trainingen van de heren zijn ook fysiek een stuk zwaarder in vergelijking met de dames. In aanloop naar de competitie trainen wij zes keer. Twee keer in de ochtend en vier keer ’s avonds. Tijdens het seizoen zullen wij vier keer trainen maar ga ik toch ook proberen om die ochtendtrainingen te behouden. Dat is een absolute meerwaarde. Op donderdag hebben mijn spelers vrij.”

Programma Hubo Initia Hasselt

Woensdag 4 september : Hubo Initia Hasselt – HC Visé BM
Woensdag 11 september : Hubo Initia Hasselt – Volendam

Foto's met dank aan Eddy Vanoppen (Fotomakers - Hubo Initia Hasselt)