Hasselt en Bocholt spelen finale play-offs

Hubo Initia Hasselt en Qubiq Achilles Bocholt hebben zich geplaatst voor de finales van de play-offs bij de heren. Hasselt was al eerder zeker van de finale maar dankzij de 28 – 23 overwinning van zaterdag tegen Sasja hebben ze ook het thuisvoordeel afgedwongen. Qubiq Achilles Bocholt ging bij Callant Tongeren winnen met 26 – 30 en verzekerde zich met die zege van een plaats in de finale.

Bocholt nam op bezoek bij Tongeren het initiatief en snelde na 8 minuten naar een 2 – 6 voorsprong. Halfweg keek de thuisploeg tegen een 10 – 18 achterstand aan. Callant Tongeren begon opgenaaid aan de tweede helft en verkleinde de achterstand tot 18 – 22. Nadien kon de thuisploeg niet profiteren van een dubbele tijdstraf voor Bocholt dat even later wel hun numerieke overwicht kon uitbuiten en uiteindelijk de wedstrijd wist te winnen.

“Een sterke collectieve prestatie levert een mooie zege op” blikt Roel Valkenborgh terug op de wedstrijd. “Verdedigend speelden we een ijzersterke partij en onze doelman was outstanding. Voeg daar draaischijf Bartosz Kedziora aan toe die al weken op een zeer hoog niveau speelt en dan heb je een sterk geheel. We zijn nu al 6 weken ongeslagen en mentaal ijzersterk. Dat zorgt voor een boost waardoor we ervan overtuigd zijn dat we Hasselt kunnen verslaan. Twee jaar geleden verloren we in de finale telkens met één doelpunt verschil. We hebben dus iets recht te zetten.”

De heren van Hubo Initia Hasselt konden in de voorlaatste wedstrijd van de play-offs de eerste plaats en het bijhorende thuisvoordeel in de finales veiligstellen. Daarvoor moest het minstens één punt pakken tegen de Antwerpenaren van KV Sasja. En dat lukte: Initia won met 28-23.

“We hadden ons eerder al geplaatst voor de finales maar nu zijn we ook zeker van het thuisvoordeel” zegt Tom Robyns. “In de play-offs hebben we niet altijd ons beste niveau gehaald maar zijn toch steeds autoritair leider gebleven. We hebben een sterke uitgangspositie afgedwongen en gaan nu met vertrouwen naar de finales toe werken.”

De eerste finale wordt op 14 mei gespeeld in Bocholt. De tweede en eventueel derde finale wordt in Hasselt gespeeld.

Met Hubo Intia Hasselt en Qubiq Achilles Bocholt worden de finales van de play-offs bij de heren een heruitgave van de finales van de play-offs bij de dames met dat verschil dat bij de heren Hasselt nu het thuisvoordeel heeft.

Programma:

14 mei: Qubiq Achilles Bocholt – Hubo Initia Hasselt
21 mei: Hubo Initia Hasselt – Qubiq Achilles Bocholt

Bij een gelijke stand wordt op 28 mei een eventuele belle in Hasselt gespeeld.