Bocholt en Sporting Nelo winnen Beker van Limburg

“Bij de dames kwam favoriet Bocholt moeilijk onder stoom terwijl die van Callant Tongeren meteen in de match zaten” zegt Christof Claes van regio comité Limburg. “Beide ploegen maakten er een spannende en aantrekkelijke finale van. In de slotfase van de wedstrijd sloeg Bocholt een kloofje. Hoe hard Callant Tongeren ook aandrong, ze konden die kloof niet meer dichten en zo eindigde de wedstrijd met het kleinste verschil op 24 – 23 in het voordeel van Bocholt.”

“Vooraf waren de zenuwen toch wat gespannen” zegt Veerle Van Erum (Bocholt). “Vorig jaar hadden we de beker gewonnen en het feit dat we onszelf konden opvolgen zorgde toch voor wat stress. Misschien is dat de reden dat we niet onze beste wedstrijd speelden, in tegenstelling tot Callant Tongeren die een hele sterke prestatie afleverden. Uiteindelijk zijn we er toch in geslaagd om voor een tweede jaar op rij de beker mee naar Bocholt te nemen. Achteraf hebben we het eerder rustig gehouden. We zijn allemaal mama’s en onze kinderen waren er bij. Die waren zeer enthousiast dat ze de beker mochten vasthouden en dolgelukkig me de medailles. Binnenkort gaan we allemaal samen een hapje eten en nadien een stapje in de wereld zetten.”

Na de wedstrijd van de dames was het de beurt aan de heren. “HV Arena werd vrij snel overdonderd door het jonge Sporting Nelo dat gretig gebruik maakte van balverlies van de tegenstander en scoorde op de counter. Het gevolg was dat Arena op een bepaald moment tegen een achterstand van 6 doelpunten aankeek. Hoe langer de eerste helft vorderde hoe beter dat Arena in hun spel kwam waardoor ze hun achterstand verkleinden tot 1 doelpunt. De tweede helft begon net zo dramatisch voor Arena als de eerste helft waardoor ze opeens weer tegen een achterstand van 7 goals aankeken. Na 10 minuten kwam de diesel van Arena opnieuw onder stoom, haalden ze nog eens alles uit de kast en fietsten opnieuw bijna de kloof helemaal dicht. Maar net als in de eerste helft slaagden ze er ook nu net niet in en bleven ze steken op 1 goal verschil. De wedstrijd eindigde op 31 – 30 in het voordeel van Sporting Nelo” besluit Christof Claes.

“Het was een bijzonder spannende wedstrijd” zegt Roel Jacobs (HV Arena). “Neerpelt was echt heel goed. Hun sterkte was volgens mij dat zij een brede kern hadden en bankspelers die op elke positie iemand konden vervangen. Wij hadden daarentegen slechts twee wissels. Ondanks dat feit hebben we ons goed verweerd maar uiteindelijk verliezen we de wedstrijd. Eén week eerder hebben we tegen datzelfde Neerpelt de titel gewonnen na een jaar waarin we de ganse tijd aan de leiding hebben gestaan. We hadden graag de dubbel gewonnen maar als je verliest na een mooie en spannende finale moet je daar kunnen mee leven.”