Vrouwensport verdient meer aandacht in de media

In de reeks “Dat zeggen de mensen” had Philip Hilven vorige week aandacht voor vrouwensport en de return die dat in de media oplevert.   

Zoals het een reportage van “Dat zeggen de mensen” betaamt begint reportagemaker Philip Hilven met quotes van mensen die hij tegen het lijf loopt. Vervolgens laat hij journalist Tom Kums aan het woord en trekken ze beiden naar de finale van de play-offs bij de dames.

“Ik vind het een meer dan terechte vraag of er genoeg aandacht is voor vrouwensport” zegt communicatiemanager Eric Dupain. “Ik kon de vraag beantwoorden zowel vanuit het standpunt van voormalig journalist als van huidig communicatiemanager. Als we meteen zeggen dat vrouwensport te weinig in de media komt doen we enkele journalisten te kort. Als ik het ent op het handbal dan stel ik vast dat verschillende media, zonder die bij naam te noemen, heel vaak verslag uitbrengt over handbal bij de dames. Als federatie moeten we mensen proberen te prikkelen. Wie denkt dat de journalisten automatisch naar hun wedstrijd moeten komen kijken zonder ze daarvan op de hoogte te hebben gesteld is verkeerd bezig. Zo’n houding mag je nooit aannemen. De media die dat voorlopig nog niet of te weinig aandacht aan vrouwensport, in ons geval handbal, besteden moeten we blijven prikkelen met goede verhalen zodat ze op een bepaalde dag toch overstag gaan en aandacht schenken aan één van de verhalen die we hen aanbieden.”

U kan de volledige reportage bekijken via deze link:

http://www.tvl.be/programmas/dat-zeggen-de-mensen-vrouwensport-verdient-meer-aandacht-in-de-media-28252