In deze wekelijkse rubriek zetten de we spotlights op onze handbal ambassadrices die in het buitenland spelen.

- Munia Smits : HSG Blomberg-Lippe
- Nele Antonissen: Handball Octeville-sur-Mer
- Aaricia Smits: Waiblingen Tigers

(dit overzicht zal stapsgewijs worden aangevuld)

Aaricia Smits kwam afgelopen vrijdag al in actie en speelde met haar club Waiblingen Tigers tegen Nürtingen. Eindstand 33 – 26. “Het was een spannende en gelijk opgaande wedstrijd waarbij wij de fouten van de tegenstander konden afstraffen en zo erin slaagden om de wedstrijd te winnen.”

Geen competitiewedstrijd dit weekend voor Clara Verschuuren die aantrad in de 1/32 finales van de beker van Frankrijk. “We speelden op verplaatsing tegen Altkirch. Eerder deze maand speelden we ook tegen deze ploeg in de reguliere competitie. Deze wedstrijd werd toen vlot gewonnen via een goede collectieve prestatie. Van deze goede prestatie bleef dit weekend niets over. Aanvallend werden de afspraken niet gevolgd en ook verdedigend stonden we niet sterk genoeg. Desondanks ons slechte niveau was de ruststand 16-14. Na de pauze hetzelfde spelbeeld, maar het belangrijkste is dat we zijn blijven vechten tot op het einde. Deze wedstrijd werd nipt gewonnen met 31-32. Volgende week spelen we op verplaatsing tegen Metz, die samen met ons ongeslagen aan de leiding staan.”

Marlies Verschuuren won met haar team Geonius V&L Geleen van Boer’n Trots Kaas DSVD met 31 – 26. Jammer genoeg liep ze een enkelblessure op. Onderzoek moet de ernst van de blessure uitwijzen. “Voor ons was dit een wedstrijd die moest gewonnen worden. In het begin liep het echter niet van een leien dakje. Afspraken in verdediging werden niet nagekomen en in aanval maakten we te veel technische fouten. Aan de rust was het dan ook gelijk: 13-13. Na de rust, hielden we ons zowel verdedigend als aanvallend wel aan de afspraken, waardoor we stelselmatig konden uitlopen. We gingen iets assertiever verdedigen, waardoor we vaker konden scoren uit de snelle tegenaanval. Eindstand 31-26 en twee belangrijke punten voor ons.  Ik viel jammer genoeg in het begin van de tweede helft met een enkelblessure uit. Verdere onderzoeken deze week moeten de ernst van de blessure aantonen.”