In deze wekelijkse rubriek zetten de we spotlights op onze handbal ambassadrices die in het buitenland spelen.

- Munia Smits : HSG Blomberg-Lippe
- Nele Antonissen: Handball Octeville-sur-Mer
- Aaricia Smits: Waiblingen Tigers

(dit overzicht zal stapsgewijs worden aangevuld)

De jarige Nele Antonissen mag de spits afbijten van deze editie van Black Arrows Abroad 2.0 … al had ze op sportief vlak niet meteen reden tot een feestje. Samen met haar team Handball Octeville-sur-Mer botste ze bij aanvang van de terugronde in de Franse Df2 divisie op een sterke tegenstander. “In de heenronde zorgden we voor de verrassing door één van de promotiekandidaten te verslaan. Deze keer draaide het anders uit en trok HAC Handball aan het langste eind. HAC versloeg ons met 21 - 27."

Foto met dank aan Nele Antonissen

Op de 5e speeldag van de competitie maakten Clara Verschuuren en haar team Entente Noisy Gagny Handball de verplaatsing naar Metz. “We wisten op voorhand dat dit een spannende wedstrijd zou worden. De 1ste helft verliep, door een sterke verdediging van beide ploegen, gelijk opgaand. Bij de rust leidde Metz met 14-11. Na de rust begon Metz begon het sterkste aan de 2de helft. Via enkele tegenaanvallen liepen ze vlot uit. Als ploeg bleven we geloven in onszelf en via enkele mooi uitgespeelde aanvallen konden we naderen tot op 2 goals. Op het einde werd de wedstrijd nipt verloren (30-27).De ontgoocheling was groot na deze wedstrijd, maar we zijn ervan overtuigd dat we zeker kunnen winnen van Metz. Dit beloofd een leuke wedstrijd te worden wanneer we ze thuis ontvangen.”

In de vorige editie van Black Arrows Abroad 2.0 kon je lezen dat Marlies Verschuuren een enkelblessure had opgelopen. Een blessure die haar deze week aan de kant hield. “Door mijn enkelblessure moest ik deze week jammer genoeg vanop de zijlijn toekijken. We gingen zeer goed van start in deze Limburgse derby en konden zeer lang gelijke tred houden met de derde in de stand; Venlo. We speelden zeer offensief in de dekking om zo hun fysiek sterkere speelsters niet op snelheid te laten komen. In aanval vonden we dan weer gaatjes in hun verdediging met ons snelle spel. Even voor rust moesten we door en enkele tijdstraffen toch een gaatje laten. Ruststand 21-16. De eerste 10 minuten van de tweede helft hebben de wedstrijd beslist en dit was jammer genoeg niet in ons voordeel. Venlo kon ons gedurende deze periode overlopen en we kregen de situatie pas naar het einde van de wedstrijd toe rechtgezet. Eindstand 43-30.”

Munia Smits speelde zaterdagavond een bekerwedstrijd die jammer genoeg verloren werd. “Tegen Thüringer HC verloren we met 22-30. Onze eerste helft was niet goed, vooral op verdedigend vlak. Aanvallend zijn we op een muur gestoten waar er geen doorkomen aan was. Halfweg de partij was het 8 – 17 voor de bezoekers. Ondanks die achterstand zijn we er in de tweede helft blijven in geloven en slaagden we er in om de kloof te dichten tot 5 goals. Maar dan werden er opnieuw te makkelijk fouten gemaakt die direct werden afgestraft.”